Акцијом плакатирања ужег центра града имали смо намеру да грађане Чачка подсетимо на крајње неодговорно понашање актуелног градоначелника Чачка Милуна Тодоровића за време прошлогодишње изборне кампање.

       Тадашњим изјавама да је ковид вирус побеђен и публикацијом исте кроз више десетина хиљада предизборних летака СНС Тодоровић је учинио преседан. Нико до сада није толико ниско пао да прибегне манипулацији са здравственим стањем грађана Чачка. Поменута изјава није само одраз скандалозног политичког маркетинга по сваку цену већ је представљала озбиљну опасност по здравствену безбедност Чачана.

Тодоровић је очито био спреман и на овакве опасне лажи са циљем да што више грађана мотивише да изађу на недемократске и неуставне изборе које је спровела Српска напредна странка у јуну 2020. године. После консултација са бројним правницима, добили смо потврду да се дотична изјава може сматрати тешким кривичним делом и квалификује се као обмањивање јавности у виду  ширења неистине која за циљ може имати угрожавање здравља људи,  што у овим свима нама познатим околностима може бити и са смртним исходом. То је био разлог да као одговорни људи поднесемо кривичну пријаву против Милуна Тодоровића због описаног поступања које је представљало озбиљан атак на здравље грађана Чачка.

Жалосно је што то није први случај где је први човек града показао некомпетенцију и непознавање својих законских обавеза као градоначелника, првенствено обавезе бриге о јавном здрављу. Подсећамо и на случај загађења Западне Мораве, у вези са чим смо такође поднели кривичну пријаву против градоначелника и чији епилог се такође очекује у надлежним судским инстанцама.

Зато Српски покрет Двери инсистира на промени комплетног корумпираног правосудног система у Србији чије оличење је Републички јавни тужилац Загорка Доловац, а изузетак нису ни чачанско тужилаштво и суд који ове кривичне пријаве држе у фиоци и штите градоначелника од кривичне одговорности. Оног момента када правосуђе буде у рукама независних професионалаца овакви случајеви ће добијати епилоге на судовима у кратким временским роковима. Ми смо за што хитније доношење Закона о лустрацији који ће донети забрану обављања било које јавне функције за све оне из власти који су се огрешили о закон.

Позивамо све Чачане који деле ове идеје промене не само актуелне недемократске и криминалне власти већ и комплетног корумпираног политичког система да нам се придруже у овој борби на следећим изборима.

[ngg src=“galleries“ ids=“478″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

 

ГрО Двери Чачак