Колонијална власт наставља да ради свој посао у интересу странаца, а против свога народа и животне средине. Озлоглашена компанија „Рио Тинто“ ће уништити животну средину ширег појаса око Пожеге, односно и сам Чачак ће бити угрожен деловањем ове, по злу познате, компаније. Зато позивамо све грађане Пожеге, Косјерића, Ариља, Чачка и Ужица да дођу на заказани протест у суботу 17. 4. 2021. године у 9 часова, у селу Добриње и да заједничким снагама пошаљемо поруку да „Рио Тинто“ није добродошао у Србији.

         Невероватно је да у земљи у којој су већ значајно загађени земља, ваздух и водотокови, власт уместо да решава те проблеме због којих становништво убрзано умире, они доводе компанију која је уништила животну средину где год се појавила. „Рио Тинто“ је компанија која се налази на „црној листи“ многих земаља због свог криминалног деловања против животне средине, али се у Србији прима на највишем нивоу.

За боље познаваоце, овај потез СНС-а не треба да нас чуди, јер је Рио-тинто компанија која тражи искључиво високо корумпиране владе у сиромашним земљама без демократије јер само у таквим земљама она може да спроводи своје намере. Србија са СНС и СПС на власти је идеална земља за појаву овакве зликовачке компаније, али им не одговара народ који ту живи јер им он, уверени смо, неће дозволити да нам затрују земљу где живимо.

Двери када се буду питале ће преиспитати и поништити све уговоре против интереса Србије и народа, а домаће уговараче позвати на законску одговорност. Уговор са „Рио Тинтом“ је један од њих, а сама компаније ће бити протерана из Србије.

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

*Фото: Ројтерс/Дејвид Греј