Дана 04.07.2021. године, чланови  Двери Чукарица обишли су радове на изградњи фискултурне сале у основној школи “Карађорђе“ у Остружници и том приликом констатовали да радови значајно касне и да ће рок за завршетак радова бити пробијен за више месеци, а рок је управо био тог дана.

       Постављамо јавно питање градском секретару за инвестиције господину Петровићу, да ли је град Београд испоштовао све финансијске обавезе према извођачима радова? Јер ако јесте, онда имамо још питања за градску управу, а нека од следећих су:

1) Да ли су уговорени пенали за кашњење радова и банкарске гаранције чијом активацијом би се обезбедила ова наплата?

2) Када се очекује завршетак радова и предаја објекта корисницима?

3) Да ли је тачна информација да је завршетак радова стопиран како би се свечано отварање поклопило са кампањом за градске изборе?

4) Ко је због овога смењен и да ли ће неко уопште одговарати?

Приликом обиласка Остужнице  приметили смо и да се постојећи водотоци не одржавају редовно, те да постоји реална опасност од бујичних вода ако се оне поклопе са високим водостајем реке Саве на чијим се обалама насеље налази. Од надлежних захтевамо хитну реакцију како би се спречили евентуални штетни догађаји по живот и имовину грађана.
Такође, овом приликом подсећамо јавност да је град Београд недавно усвојио “Стратегију за управљање отпадом“ где је предвиђено да се у атару Остружнице отвори депонија и погон за прераду грађевинског отпада, чијом би се изградњом додатно загадио ваздух, земља и вода. Остружница због конфигурације терена самог насеља зими има проблема са загађењем ваздуха из индивидуалних ложишта, насеље пресеца магистрала, а са стране обухвата обилазница, те би додатни загађивач додатно утицао на живот и здравље становника Остружнице.

Остружница заслужује много више, а до тога можемо доћи само ПРОМЕНОМ СИСТЕМА и новом општинском и градском влашћу која ће једнако водити бригу о свим насељима на општини, јер Железник, Сремчица, Рушањ, Умка, Велика Моштаница и Остружница јесу Чукарица и њихови грађани заслужују једнаке услове за живот као и житељи централних делова општине и града.

 

ОО Двери Чукарица