Готово да нема дана када нас одлазећа градска власт у Београду, предвођена Гораном Весићем, поново не изненади својом неспособношћу и траљавошћу.

       Не видимо други израз како бисмо другачије назвали сада већ традиционалну реконструкцију Ваљевске улице на Бановом брду, у самом срцу Чукарице. Није ова улица нити најдужа нити најлепша на Чукарици, али је свакако једна од најпознатијих београдских улица, грађанима који живе у Београду и широм Србије. За ову популарност Ваљевске свакако је најзаслужније својеврсно сплаварење улицом приликом иоле јаче кише или по покушају бахатог инвеститора да станарима отме паркић и зазида им дневну светлост у њиховим домовима.

Последњих дана актуелна је још једна у низу реконструкција ове улице, те предлажемо фантомској Туристичкој организације Чукарица, да после традиционалне “Гулашијаде“, “Роштиљаде“, “Дана Матије Бана“и “Пожешке улице отвореног срца“, у свој програм уврсти и манифестацију “Традиционална реконструкција улице“, јер ово је већ четврта година како се радови у овој улици понављају.

Ово више није шала! Када ће неко да одговара због овога? Постављамо питање господи Весићу и Коларићу, али осталим функционерима: где су надзорни органи, где су гаранције за изведене радове? Ко ће то да плати и чијим новцима? Колико се ко уграђује и да ли за вас постоји „дед лајн“ када је у питању бахатост и „уграђивање“ у сваку улицу ове општине и овог града? Уколико господа нису способна да иједну улицу у овој општини и овом граду направе како треба, можемо ли и да помислимо уопште да такви људи могу да управљају изградњом метроа или било ког другог озбиљнијег пројекта?

Уместо што пети пут сређујете Ваљевску, трећи пут за две године реконструишете улицу Радних акција у Железнику чија само последња реконструкција износи 50.000.000 динара (словима педесет милиона динара), могли сте да једним квалитетним извођењем радова завршите улице, а новац уместо за реконструкцију ваших „брљотина“ преусмерити, рецимо, у Остружницу. Тамо људи свакодневно ризикују животе како би прешли пуну дуплу траку и одвели своју децу у школу. Уместо да им направите подвожњак или пасарелу, поставитее за почетак семафор или најобичнију испрекидану линију и знак упозорења за возаче, ви сте им рекли да ћете им послати патријарха да им освешта пут. Ви господине Коларићу, путоградитељу Чукарички, требало би да знате да ако немате идеју, знање и мотив да помогнете људима, онда према неким основним и људским начелима не бисте смели да се подсмевате њиховој муци. А реално, не би требало ни да обављате функцију једног председника општине, не иде.

Коларићу, Весића под руку, па одлазите заједно!

[ngg src=“galleries“ ids=“458″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

ОО Двери Чукарица

Фото: Општина Чукарица