Општински одбор Српског покрета Двери најоштрије осуђује безобзирну хајку чланова СНС-а на грађане који су се усудили да петицијом траже право за сву децу Железника да се играју и одрастају у чистом, уређеном и безбедном парку.

        У сваком нормалном друштву су пожељне народне иницијативе и референдуми као врхунски доказ демократичности друштва. Нажалост, Србија није такво друштво. Наиме, група родитеља из Железника, незадовољних интензитетом и квалитетом чишћења и одржавања јавних зелених површина и дечијих паркова организовала је прикупљање потписа као својеврстан притисак на општинску власт да уреди запуштене и неадекватно одржаване паркове. Петиција је била најављена на друштвеним мрежама, а потписивала се на штанду на улици и у неколико трговачких и угоститељских објеката у Железнику. Међу најактивнијим грађанима у реализацији ове иницијативе, нашло се и неколико чланова Двери, али и из других политичких странака, како власти, тако и опозиције. Чак су позиви најчешће били упућени са личног профила чланице Двери, на коме се јасно види политичка припадност, али како је многи грађани лично познају у томе нису видели никакву сметњу, све док петиција није достигна практично плебисцитарну подршку грађана овог дела насеља, а то је узбунило пре свега локале моћнике СНС-а који су својим неспретним изјавама само још више допринели успеху петиције. Скупљено је више стотина потписа и исти су однети у општину, где је представнике грађана и портала «Србин инфо» примио председник општине када су договорени и рокови у којима ће се општина са надлежним градским комуналним предузећима изјаснити о могућностима за испуњење захтева грађана.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“417″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Али очигледно је да у СНС-у у Београду влада унутарпартијска борба за превласт, јер је након овог састанка, уместо да се сачека са одговором и крене у реализацију, кренула оркестрирана хајка на носиоце петиције. Активиран је БОТ тим  СНС-а из целог Београда, преузимане су фотографије са личних профила људи који су сакупљали потписе и јавно објављивани уз гомилу лажи и увреда, а све време величајући лик и дело председника Републике. Нису изостале ни поделе грађана на „староседеоце“ и „дођоше“, фашисте, батинаше, лопове и друге заиста увредљиве епитете.

Општински одбор Двери Чукарица у потпуности подржава сваку иницијативу грађана која се тиче побољшања услова за игру, одмор и рекреацију свих житеља Чукарице. Придружујемо се захтеву грађана за преиспитивањем зона редовног одржавања и захтевамо да се оно интензивира посебно у топлијим месецима када је и већи број деце и одраслих у парковима.

Позивамо све  локалне функционере СНС-а да се ограде од својеврсног медијског линча носиоца петиције и дају налог свом БОТ тиму да прекине са оркестрираним нападима. У таквој атмосфери страхујемо да би неки кербер власти могао и да угрози и имовинску и личну сигурност носиоца петиције. У том случају сматраћемо их лично одговорним.
Остајемо у нади да ће преовладати разум и да ће умето напада на грађане почети са решавањем  њихових нагомиланих проблема.

 

 

Општински одбор Двери Чукарица