Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri daju podršku protestu kragujevačkih oružara

Kragujevački oružari danas protestuju zbog usvajanja zakona o naoružanju i vojnoj opremi i najavljene privatizacije „Zastava oružje“.

Oko 1.200 kragujevačkih oružara, sa dvadesetak autobusa, danas kreću za Beograd i organizuju protest ispred Narodne skupštine zbog usvajanja zakona o naoružanju i vojnoj opremi i najavljene privatizacije „Zastava oružje“, kao najstarije fabrike te vrste na Balkanu koja je osnovana još pre 165 god.


Namenska industrija, kao strateška industrija za odbranu zemlje, koja je istovremeno među retkim suficitarnim industrijama u Srbiji, je ovim zakonskim izmenama spremna za predaju u ruke strancima i time je značajno ugrožena odbrambena sposobnost naše države.


Ove mere pogodiće ne samo oružare u Kragujevcu, nego i u Valjevu, Užicu, Lučanima, Čačku i više drugih centara u Srbiji, sa više desetina hiljada radnika i članova njihovih porodica. Niko sa sigurnošću ne može reći koje će strane kompanije preuzimati udeo u vlasništvu domaćih namenskih fabrika i kakve će to posledice imati na proizvodni proces i na broj postojećih radnih mesta.


Srpski pokret Dveri, Gradski odbor Kragujevac, daje podršku  našim vrednim oružarima u  zahtevima za sprečavanje  prodaje „Zastava oružje“, jednog od simbola Grada i podržaće svaki njihov protest kako bi se sprečila trajna šteta koja može nastati po samu fabriku, radnike i ceo Kragujevac.GO Dveri Kragujevac


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: