Молимо тренутно актуелну СНС власт да, уместо обећања и прича о кружном току, одржавају онако како треба постојећу раскрсницу улица Војводе Мишића и Железничке.

       Kада грађанин одвезе свој стари ауто на технички преглед, од њега се тражи да ауто буде потпуно исправан, скоро па да буде у фабричком стању. При томе, у последње време има и доста претеривања, о чему се свакодневно говори. Наравно, јасно је да је за безбедност у саобраћају исправност возила од пресудне важности. То није спорно. Али, за безбедност учесника у саобраћају подједнако је важно и стање саобраћајница. Возила која се крећу по неисправним коловозима не могу ни да остану у исправном стању.

На жалост, за саобраћајнице очигледно не постоји редован годишњи технички преглед као за возила. Да постоји, раскирсница улица Војводе Мишића и Железничке не би била у оваквом катастрофалном стању у коме се налази већ дуже времена. На ово смо указивали и раније, али осим ситних и крајње нужних поправки није ништа озбиљније урађено на њеном истинском санирању.

Наравно, обећано је још 2019., а потврђено уочи избора 2020. године да ће се ту направити кружни ток. Значи већ две године се на томе ради!? Али, суштина је у томе да раскрсница мора да буде исправна у сваком тренутку, док год се на њој одвија саобраћај. Не може грађанин, ако му стари ауто не прође технички преглед, да обећа да ће купити нови и да на томе већ ради, па да га пусте. Од њега се тражи да старо возило буде потпуно исправно док год се налази у саобраћају. Е, па и саобраћајница мора да буде исправна до последњег дана. Зато, средите ту раскрсницу, већ једном, онако како треба. Ајде што успорава одвијање саобраћаја, што оштећује возила и нервира возаче, него је и срамота за цео град.

А, што се тиче обећаног кружног тока, знамо само да је то још једна шаргарепа на дугом штапу милановачких СНС-оваца. Сетимо се само шта су све обећали па нису урадили. Многе је тога што су започели а нису завршили или нису квалитетно урадили. Неке су послове радили и по више пута – луњевачки пут, улица Милоша Великог, Железничка… Зато их молимо, да бар одржавају онако како треба оно што су наследили. Њиховим обећањима једноставно не верујемо, а можда је боље и да ништа ново не раде.

 

Медијски тим

ОО Двери Горњи Милановац