Не можемо се отети утиску да локална власт у нашој општини не поштује грађане и да им буквално тера инат понашајући се као да је она изабрала народ, а не народ њу.

      Како је, иначе, могуће објаснити чињеницу да упорно не желе да ураде неке ствари које грађани траже, што се не труде да им олакшају живот, што константно инсистирају на неким несхватљивим стварима и што грађане третирају као малу децу ускраћујући им неке основне нформације о свом раду.

Зашто, на пример, тврдоглаво не желе да већ једном упристоје раскрсницу улица Железничке и Војводе Мишића (код бивше Идее)? Зар је могуће да им није јасно колико је важна та раскрсница и да не виде у каквом се стању налази? Па то је најважнији улаз у град на само пар стотина метара од самог центра. Треба ли толики број возила и возача да се мучи и малтретира пролазећи њоме? Колико дуго то треба да траје и која је сврха свега тога? Питамо се о чему размишљају када сами пролазе својим колима том раскрсницом? Осећају ли бар мало грижу савести и да ли бар мало поцрвене? Немогуће да им то изгледа нормално.

И све то траје исувише дуго, толико дуго да је постало бесмислено. Чека се неки кружни ток који, по добро познатој пракси СНС-а, не може ни случајно да дође пре избора. То нам је већ добро позната пракса. А, тада, уочи избора, биће свечано и славодобитно пуштање у саобраћај и представиће нам се један обичан кружни ток као свемирски брод. Али, треба туда пролазити нормално и до избора! Зар није јасно да се зима неумитно приближава? А није тешко замислити како ће раскрсница изгледати после првих снегова и мразева. Сигурно исто онако као и прошле зиме, ако не и горе.

Зато, захтевамо да се под хитно среди поменута раскрсница, бар онако како је недавно, само стотинак метара даље, санирана и упристојена раскрсница улица Железничке и Милоша Великог. Немамо ништа против да власт брука себе, али имамо против да брука и малтретира све милановчане. Што се нас тиче, ми ћемо подсећати на овај проблем у сваком следећем саопштењу све док га они којима је то дужност не реше.

На крају, желимо да истакнемо да ово није једини и најзначајнији пример терања ината грађанима. Има их доста и о њима смо често говорили. Примера ради, поновно именовање за директора ЈКП човека коме је суд поништио одлуку о именовању и који у досадашњем раду објективно није показао задовољавајуће резултате, о чему смо, такође, гоиворили раније, је у најмању руку несхватљиво. Зашто је то тако и какав је карактер ове власти остављамо грађанима да сами просуде. Да ли је ова власт у њиховој служби или у служби неког другог, видеће се ускоро. А, треба се замислити и над тиме да ли она треба да води општину у време када нам у сусрет наилазе нови велики проблеми, као што је литијум.

 

Медијски тим

ОО Двери Горњи Милановац