Српски Покрет Двери - Лого
Search

Позивајте и примајте новинаре Таковских, дајте интервјуе и изјаве, саопштења, оглашавајте се и честитајте, пишите писма, купујте и читајте, препоручујте, као што сте то и до сада радили!

       У име свих локалних опозиционих странака, парламентарних и ванпарламентарних, учесника нелегитимних избора и бојкоташа, оних који иду на преговоре са једнима, другима или и једнима и другима, а и оних који не преговарају, упућујемо позив свим суграђанима, привредним субјектима, посебно малим привредницима, спортским клубовима и друштвима, удружењима грађана, културним удружењима и невладиним организацијама: ОДБРАНИМО ТАКОВСКЕ! Позивајте и примајте новинаре Таковских, дајте интервјуе и изјаве, саопштења, оглашавајте се и честитајте, пишите писма, купујте и читајте, препоручујте, као што сте то и до сада радили.

Очигледно је да наша општинска власт није свесна чињенице да су Таковске новине један од важнијих симбола нашег града и целог овог краја. Оне, иако у приватном власништву, представљају део традиције Горњег Милановца и обавезују све нас да их чувамо, поштујемо и помажемо. И не само Таковске. Дужност је власти да води рачуна о целокупном медијском простору у општини и да свим актерима омогући услове за раст и развој. Јер, добро уређен и објективан медијски простор је предуслов за правилан развој неке средине. Само свестрано и објективно информисани грађани могу да доносе исправне одлуке и дају допринос развоју своје средине.

Шта ми, међутим, сада имамо? Довољно је погледати власничку структуру и пропратити програме осталих локалних медија у нашој општини и све ће бити јасно. Поред Таковских новина само још портал ГМ Инфо опстаје у суровој и неравноправној борби са осталим медијима који се обилато финансирају од наших пара преко буџета општине, а Богами и Републике. Игра са медијима из других градова је и превише провидна – по принципу ја теби, ти мом куму, он твом куму, а твој кум мени. Практично све остало је у власништву ГМ Плуса, или ГМ Пресса, иста је то кухиња. Сви трагови воде ка једној адреси – медијској кући Инфо24. Они су власници скоро свих, или баш свих регионалних и локалних телевизија, радио станица, новина и портала у Србији. Не улазимо у то ко и да ли уопште неко гледа, слуша и чита ове медије, али је јасно да се све то финансира од народних пара – пара свих пореских обвезника. Све се, на жалост, одвија уз неприкосновену подршку РЕМ-а, „независног регулативног тела“ које између осталог треба да спречава монопол на медијској сцени. У њиховим решењима за промену власничких структура локалних и регионалних медија која су прешли у руке једне медијске куће пише дословце: „Утврђује се да променом власничке структуре…не би настало стање којим се нарушава медијски плурализам.“ Да није жалосно, било би смешно.

Просто је невероватно да горњомилановачка локална телевизија, њен портал као и пар радио станица, које су у власништву поменуте медијске куће и под контролом власти, нису ни једном нашли за сходно да дођу на неку од заказаних конференција за медије опозиционих странака, да објаве неко њихово саопштење и пруже прилику грађанима да чују другачије мишљење. Таковске јесу. Да ли су због тога засметале?

 

Медијски тим

ОО Двери Горњи Милановац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: