Српски Покрет Двери - Лого
Search

     „Господо на власти, досадило нам је да вам објашњавамо улогу опозиције у политици и да вас убеђујемо да је опозиција у вишепартијском систему нешто сасвим нормално и неминовно. Једноставно ћемо вам рећи да без опозиције функционишу само диктатуре и хунте, а зна се где, када и чији је слоган био „Један народ, једно царство, један вођа“, поручују власти из ОО Двери Горњи Милановац.

     Они кажу да је „бојкот легитиман начин политичке борбе, вероватно и најтежи могућ, не тако чест, али ипак делотворан. Бојкот није израз слабости политичког чиниоца већ начин протеста и израз побуне“.

     Челни људи милановачке организације Двери подсећају да нису учествовали на, како кажу, „овим нерегуларним, неуставним и здравствено небезбедним изборима“, али истичу да ће и поред тога наставити своје опозиционе деловање.

     Занимљив је био коментар једне госпође на наше иступање у вези „ишчезлог“ пешачког прелаза код драгстора „Како то није нико до сада приметио само Двери?“ Сви то виде, на жалост сви не примећују, а само мали број реагује. Они који би и реаговали немају могућности, или једноставно не знају како. То се управо десило и са мештанима села Неваде, који су сматрали да ће бити непосредно угрожени изградњом асфалтне базе и бетоњерке у свом суседству. Обратили су се нама, политичкој странци у опозицији, јер из власти нико није имао разумевање за њихове вапаје. Шта је ту спорно? Шта би било спорно да су прошле недељни протест био политички и да су га опозиционе странке организовале? А нису. Можда би било спорно да је на последњим локалним изборима победио Дејан Ковачевић, али није. Победио је Александар Вучић, као и на свим осталим локалним изборима у држави Србији (као у поменутом слогану Националсоцијалистичке немачке радничке партије). Свима нама је, међутим, много боље да размислимо о томе шта ће стварно бити када та асфалтна база буде почела да ради. Тада ће се, без сумње, видети њен ефекат на околину. Имамо ли разлога да верујемо „мишљењу струке“ након посете министарке Михајловић и јасно изречене наредбе да радови морају да почну? – изричити су у ОО Двери и додају:

     Из централе се добијају прецизна упутства и директиве којих се целокупна страначка структура картела на власти мора дословце придржавати. Чак су им и саопштења написана, одступања нема. А о самоиницијативи и креативности не смеју ни да помишљају. Један од примарних циљева је да одвоје народ од политике, сви они који нису чланови њиховог картела немају право да буду друштвено ангажовано и не смеју да подржавају друге политичке опције.

     Дверјани оцењују да се путем режимских медија пласирају неистине и најтеже оптужбе на рачун опозиције и неистомишљеника.

     После туче на Руднику у којој је главни актер био син политичара на власти, од стране председника општине су посредно неаргументовано окривљене Двери за наводне батине које је добио његов миљеник и „локални херој“ у улазу своје зграде. То је онај што нас је наводно спречио да уђемо у зграду општине и прекинемо врло важну седницу локалне скупштине, па је одведен код вође да прими одликовање у виду посланичког мандата – кажу дверјани и додају – На страну што он није могао и није никога ни у чему спречио, али шта је са батинама које је добио? Да ли је полиција завршила истрагу? Ко га је тукао, да ли је јавност може да добије ту информацију? Кад га већ помињемо, хајде да питамо и откуд он на летошњим протестима испред Народне Скупштине? Који је тамо имао задатак? А када смо већ код полиције, ко је разбио стакло на канцеларији СНС-а и зашто нису реаговали на пријаве комшија? Те вечери су нереди испред канцеларије трајали скоро два сата!? Такође, ко је уништавао технику и опрему „АР градње“ и писао пароле политичке садржине? Зар и то наша полиција не може да утврди? А кажу да су актери снимљени видео надзором?

     Из ОО Двери Горњи Милановац кажу „када се огласе у вези са неким проблемом који мучи грађане или неправилности у раду локалне самоуправе, редовно их оптужују да желе да стекну политичке поене“.

     Па је ли забрањено другим политичким странкама да се баве политиком? Какви су то поени које ви стичете, ако нису политички? Да нису, можда, материјални?

     Милановачке Двери, између осталог, честитају суграђанима нову-стару власт.

     Сада плаћамо још два страначка кадра више – некакве председникове помоћнике. Не улазимо у то чиме су заслужили ова радна места, али будно ћемо мотрити на њихов рад. Надамо се да неће само да ботују на друштвеним мрежама као ови из његовог кабинета. Мада је то најбољи рецепт да се дође до скупштинске клупе и посланичке плате. О томе да ли ће њихово именовање допринети бољитку целокупне заједнице не верујемо да ћемо икада имати било какво конкретно сазнање. Јер то немамо ни за улагање у паметне контејнере, Старт-ап-центар, Паркинг сервис… – закључују у ОО Двери Горњи Милановац.

Извор: gminfo.rs

Фото: ФБ

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: