Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пресуда донета у име народа, а крије се од народа!

       Поводом објашњења Председника општине да је Апелациони суд из Крагујевца поништио решење о избору директора ЈКП из техничких разлога, морамо да изразимо своје чуђење које полако прераста и у запрепашћење. Просто је невероватно да Председник општине даје себи за право да тумачи судску пресуду. Како се усуђује да уопште ради тако нешто? Није његово да тумачи пресуду суда него да је јавно објави са свим релевантним подацима и најхитније спроведе. Ко у овој земљи треба да поштује одлуке суда, ако их не поштују државни органи и чиновници? Шта је онда држава, чија је и коме и чему служи? Пресуде се доносе у име народа и логично је да народ буде упознат са њима. Зашто се ова пресуда крије? То не може а да не буде сумњиво.

Што се „техничке грешке“ тиче, она је апсолутно намерна и суштинска и тачно одсликава политику СНС-а. Посебно политику у погледу запошљавања. Па, зар и за најмање битна радна места у јавним предузећима није неопходно чланство у владајућој странци? То и врапци знају. Сведоци смо потпуне диктатуре која подразумева да све мора да буде под контролом владајућих. Директорска места у јавним предузећима поготову. Борба за власт код нас се у највећем делу своди на борбу за јавна предузећа. И то не из љубави према њима, него према њиховим финансијама. Зато се на чело сваког јавног предузећа, без изузетка, поставља партијски кадар, независно од струке и искуства, а често и са сумњивим дипломама.

Да ствар буде још гора, већина чланова надзорних одбора су из владајуће странке или под њеном строгом контролом. Њихово знање, стручност и искуство су потпуно небитни. Чак се и на чело школских одбора постављају људи који немају никакве везе са просветом! Стога се поставља питање докле то може да иде политика и шта је она уопште? Ако је свуда будемо увлачили, ко ће нам онда образовати децу, ко ће нас лечити, ко ће нам судити, ко ће нам уређивати градове и села и водити рачуна о инфраструктури? Да ли то могу приучени политичари који умишљају да су богомдани да воде неку средину и који у суштини не знају ништа конкретно да раде?

Стога СП Двери обећава грађанима да ће у вођењу свих јавних предузећа и установа струка и интерес грађана бити на првом месту. Јавне финансије ће бити под најстрожом контролом и потпуно транспарентне. На крају, Председника општине и Скупштину општине Горњи Милановац позивамо још једном да у најкраћем могућем року објаве комплетну пресуду Апелационог суда и разреше дужности директора ЈКП Ивана Лазића. Такође, захтевамо да се сместа разреше и сви други директори који не испуњавају услове, који су постављени противзаконито и који су више пута именовани за вршиоце дужности и те дужности обављају дуже од годину дана.

 

Медијски тим

ОО Двери Горњи Милановац

Извор фото: ГМ инфо

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: