Српски Покрет Двери - Лого
Search

Поводом изјава Драгана Марковића Палме који је у укључењу у програм Пинка и Хепи телевизије критиковао протесте које грађани покрећу на нивоу Републике Србије, јагодински градски одбор Српског покрета Двери обратио се са следећим саопштењем:

       „Палма је само локални, а не републички политички фактор и као такав јагодинској јавности треба да се обрати са својим ставом о „Рио Тинту“, компанији која има у плану да и овде, у његовој Јагодини, врши истраживања и ископавања, а не да се бави блокадом путева која је организована на један сат и која узгред представља легитимни чин исказивања незадовољства. Такви протести грађана организују се по разним питањима у целој Европи почевши од Грчке, где је Марковић чест гост па до Аустрије, Немачке и Француске. Што се тиче Марковићевог циљаног увезивања погрешних појмова истичемо да они који се противе доласку „Рио Тинта“ нису само чланови опозиционих странака, а нису ни само они који се противе обавезној вакцинацији иако и њих има у великој мери. Противници тога су сви слободоумни људи без обзира на политичку припадност или неприпадност. На крају крајева, до пре пар месеци и сам Марковић је у својој критици Кризног штаба оштро критиковао антиковид мере и шефа тог тела Предрага Кона, а сада људе који мисле тако назива тобожњим „антиваксерима“.

Овом приликом Српски покрет Двери позива Драгана Марковића Палму да по узору на рецимо суседну општину Рековац, коју такође чине представници власти али која је процедурално формулисала свој став о овој компанији, усвоји измену Просторног плана са циљем онемогућавања даљих истраживања као и да у име локалне самоуправе упути иницијативу Министарству енергетике да се прекине са истражним радњама за ископавање литијума и бора на подручју наше локалне самоуправе.

Истичемо да као градски одбор Српског покрета Двери не желимо да будемо сврстани у исти кош са представницима бишег режима који су стартно, први за време своје владавине и потписали примарне уговоре са Рио Тинтом, а Марковић је у својим изјавама све нас који се противимо овој компанији посредно назвао „Ђиласовцима“ што ми нисмо нити ћемо икада бити јер за нас не постоји суштинска разлика између садашње и бивше власти што доказује и чињеница да је управо Палма био учесник свих власти од 5. октобра до данас.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: