Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Još jedno kršenje zakona u režiji subotičkog SNS

Lokalni mediji su ovih dana optimistično najavili izgradnju i revitalizaciju kolovoza u ulici Maksima Gorkog. Početak radova prema tim izvorima kreće u ponedeljak 15.07.2019 godine sa rokom završetka 31.12.2019 godine.

Međutim, da bi se otpočelo sa radovima potrebna je sva neophodna dokumentacija pa i plan preventivnih mera, koji je deo obaveznih elemenata  dokumentacije i prijave gradilišta. Gradska kuća je raspisala javnu nabavku za Izradu plana preventivnih mera i to dana 03.07.2019.godine pod brojem JNMV K 27/19,  a pre par dana istu je obustavila bez obrazloženja razloga obustave. Ostaje da se vidi jesu li lokalni mediji požurili da objave neproverene vesti, jesu li zloupotrebljeni od strane lokalnih vlasti?


Sve ove aktivnosti lokalne gradske vlasti upućuju na nestručnost  u rukovođenju projektima. U svojoj zaslepljenosti kako i ko će da odradi posao, ko će da se „ugradi“, prave greške koje po pravilu idu na štetu građana Subotice. Po staroj navici, lokalna vlast je dozvolila da se prijavi gradilište mimo zakona i da se krene sa izvođenjem radova na revitalizaciji kolovoza u ulici Maksima Gorkog. Kako je finansiranje ovog projekta od strane Pokrajinskog fonda , tada  znamo da se sva odobrena sredstva moraju povući u kalendarskoj godini, a nerealizovana se moraju vratiti .U ovom slučaju bi mesec i više dana kašnjenja posla  bilo neplaćeno i ta sredstva bi se morala nadomestiti iz gradskog budžeta. Beskrupulozno kršenje zakona je dakle bilo jedino rešenje koje im je preostalo. SNS nema sposobnost za rešavanje problema, već ulazi iz greške u grešku, ugrožavajući i ekonomsku i fizičku bezbednost građana Subotice.


Zbog neažurnosti gradske uprave javna nabavka za izradu plana preventivnih mera i koordinatora za bezbednost i zdravlje na radu tokom izvođenja radova na ,,Rekonstrukciji i dogradnji kolovoza u ulici Maksima Gorkog,, , gradska uprava je ušla u problem koji su stvorili sami zaposleni i pribegla rešenju da se započne posao bez plana preventivnih mera to jest bez kompletne dokumentacije, kako zakon propisuje.


Sva zvanična dokumentacija ukazuje da je sumnja Dveri opravdana i zato ćemo tražiti da se utvrdi istina i kazne odgovorni. Zašto je gradska uprava raspisala javnu nabavku a zatim je obustavila?.


Dveri Subotice upozoravaju one koje rukovode u gradskoj upravi da sve što rade, treba da rade po slovu zakona, jer će sve zloupotrebe jednog dana, kada se svi zajedno izborimo za pravnu državu, biti zakonski procesuirane.

 


GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: