Dveri Knjaževac: Krsna slava u znaku jubileja

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Knjaževcu obeležla je 27. januara u svojim prostorijama krsnu slavu – Svetog Savu.

Slavski kolač presečen je u prisustvu protojereja Perice Božunovića i to u danu kada Dveri obeležavaju 20 godina postojanja. Na Savindan 1999. godine, na Filološkom fakultetu u Beogradu izašao je prvi broj časopisa Dveri Srpske.


Od studentskog časopisa, preko udruženja građana i prvog izlasla na izbore 2012. godine, Srpski pokret Dveri prerastao je u parlamentarnu političku partiju, koja je danas članica i jedan od osnivača Saveza za Srbiju.


„Nadam se da će na nekim sledećim izborima Savez za Srbiju biti koalicija, ali, ako se ništa ne promeni možda će se i bojkotovati izbori. Nema smisla izlaziti na izbore čiji se ishod unapred zna, gde ima milion i po ljudi upisanih u birački spisak više, nego što ima punoletnih stanovnika u zemlji, gde medijima opozicija ne može da priđe…“.


Savindanu u Srpskom pokretu Dveri prisustvovali su, pored članova stranke i brojni prijatelji i saradnici iz političkih partija koje čine Savez za Srbiju – Knjaževac.


 


Izvor: Knjaževac.info