Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Српског покрета Двери из Крагујевца свом снагом подржава суграђане запослене у „Фијат пластику“ и све своје капацитете ставља на располагање желећи да помогне да се катастрофални положај радника промени. Сматрамо да су сви захтеви радника у штрајку у потпуности оправдани и позивамо и државу и локалну самоуправу да стану у заштиту својих грађана уместо да, као до сада, безусловно подилазе интересима послодавца.

       Годинама упозоравамо да је уговор Србије и „Фијата“ у најмању руку скандалозан и да је већина детаља из тог уговора заштићена статусом државне тајне. Крагујевчани, као ни било ко у Србији, неће и не смеју да буду лоше плаћена и страхом од губитка посла дисциплинована радна снага на којој се, уз подршку власти, иживљавају власници страних компанија. Сматрамо да је статус радника у Србији неодржив и одговорно тврдимо да је за то крива небрига државе и корумпираност режима који је увек спреман да прода интересе грађана зарад личне добити окупљених у СНС и њеним коалиционим партнерима.

Штрајк радника „Фијат пластика“ само је још један у низу доказа наше тврдње да је основни задатак који је пред нама промена, не само накарадне власти, већ целокупног система који нас деценијама држи заробљеним и обесправљеним на нивоу феудализма. Дверјани нису спремни на труле компромисе које послодавци подмећу запосленима, успешно манипулишући њиховим страхом да ће остати и без оно мало средстава за живот које им обезбеђују послодавци у спрези са режимом.

Због свега наведеног, ГрО Двери Крагујевац још једном изражава пуну подршку радницима „Фијат пластика“ у штрајку.

 

ГрО Двери Крагујевац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: