Dveri Kragujevac: Podržavamo zaposlene u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika

Gradska organizacija Dveri iz Kragujevca u potpunosti podržava odluku zaposlenih u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika da nadležnom Tužilaštvu podnesu prijave protiv bivšeg i aktuelnog rukovodstva zavoda zbog propusta u radu koji sada već imaju nesagledive posledice.

Dveri ujedno pozivaju Kragujevčane da se pridruže peticiji zaposlenih koja će se potpisivati od ponedeljka, 17. juna 2019. godine ispred zgrade Zavoda. Aktivisti pokreta Dveri u Kragujevcu smatraju da, pored bivšeg i aktuelnog rukovodstva Zavoda, najveću odgovornost za gašenje ove zdravstvene ustanove osnovane pre 60 godina sa skoro 200 zaposlenih i 35 000 pacijenata, snosi gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić kao i resorno nadležni u Gradskom veću.
Trend  potpune devastacije zdravstva, ali i celokupnog društvenog, privrednog i kulturnog života grada se nastavlja nesmanjenim intenzitetom i poslednji je trenutak da se to zaustavi. Rezultati vlasti Nikolića, njegove SNS i koalicionih partnera su više nego katastrofalni i vide se na svakom koraku.


Poslednji flagrantan primer je likvidacija Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika koji je u vlasništvu grada i koji je zbog nečinjenja rukovodstva, ali i gradonačelnika i njegovih saradnika dospelo u bezizlaznu situaciju.
U Kragujevcu je godinama na delu potpuni diletantizam, neznanje, nestručan i pogrešan rad, a žitelji četvrtog po veličini grada u Srbiji postali su taoci grupe ljudi okupljene oko gradonačelnika, dok kvalitet života svakodnevno drastično opada. Srpski pokret Dveri u Kragujevcu pored podrške zaposlenima u Zavodu spreman je i na konkretne vidove pomoći da se problem koji je nastao reši što brže i bezbolnije i u korist 35 hiljada Kragujevčana koji godinama svakodnevno koriste usluge ove ugledne zdravstvene ustanove. 


 

GrO Dveri Kragujevac