Позив Крагујевчанима и свим опозиционим странкама

Градски одбор Двери Крагујевац јавно позива све суграђане као и партнере из опозиционих странака на договор око заједничке акције којом би зауставили деструктивно понашање градске власти и спречили изградњу стамбено-пословног објекта на језеру Бубањ.

Рано јутрос, чуло се из медија, инвеститор је најавио почетак радова на поменутој локацији јер град Крагујевац није испунио обавезе које је раније према инвеститору преузео. Градоначелник Никола Дашић ни медије ни инвеститора није удостојио чак ни одговора на постављена питања иако је пре пар недеља јавно рекао да се противи градњи на том месту.

Крагујевчани немају времена да чекају неодговорну власт да смисли шта јој ваља чинити. Први корак је да спречимо почетак радова и спасемо јединствену зелену оазу у центру града. Након тог задатка тражићемо детаљну истрагу о томе ко је дозволио овакав пројекат и захтевати да, уколико град због свог чињења или нечињења, буде морао да инвеститору плати штету, кривац буде на одговарајући начин процесуиран и кажњен. Поручујемо свим Крагујевчанима да времена нема и да, уколико одмах не предузмемо енергичну и бескомпромисну акцију, језера Бубањ практично више неће бити, барем не онаквог каквог су га нама оставили наши родитељи.

Још једном молимо суграђане и партнере из опозиционих странака да превазиђемо разлике и заједно спасемо град од рушилачког нагона власти и њене неутољиве глади за новцем и квадратима.

[ngg src=“galleries“ ids=“380″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

ГрО Двери Крагујевац