Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Двери Крагујевац са дубоком забринутошћу прати дешавања везана за фабрику „Фиат“ и упозорава државу да у најхитнијем року мора да напусти праксу политиканства и пљачке и усредсреди се на животне потребе грађана.

       Иако је промена система и пад актуелног режима услов опстанка државе и народа позивамо надлежне да учине бар један позитиван корак и направе отклон од политике лажи и обмана. Све је извесније да од новог модела аутомобила из Крагујевца нема ништа. У „Фиату“ кажу да ће одлука бити донета кроз неколико месеци али је готово извесно да нема места оптимизму.

Држава је до сада у „Фиат“ уложила преко 1,5 милијарди евра, а такозвани „План Б“ који из Владе најављују за случај да изостане нови модел, предвиђа откуп преосталог дела фабрике и препродају неком другом произвођачу аутомобила. Из свега наведеног јасно је да су бивши председник Србије Борис Тадић, министар Млађан Динкић и градоначелник Верољуб Стевановић обмањивали јавност причом о „послу столећа“ и економском препороду Србије и Крагујевца. О томе недвосмислено говори и чињеница да се уговор државе и „Фиата“ и даље сматра тајном са највишим степеном поверљивости. Једино што је извесно је да је СНС обезбедила континуитет са претходном неодговорном политиком чија је суштина прикривање проблема и стварање лажне слике у јавности да ствари функционишу на прави начин.

Од актуелног градоначелника Николе Дашића захтевамо да изврши притисак на Владу Србије и, уколико поседују било какав ауторитет, исти уложи у смеру који би навео надлежне да овом проблему приступе са одговарајућом пажњом. Наша бојазан је утолико већа јер смо савршено свесни слабашног капацитета локалне власти као и савршене вештине виших нивоа да својим ангажовањем зарад екстремног личног богаћења уђу у најнеповољније аранжмане на штету Крагујевца, Шумадије и читаве Србије.

Подсећамо да су Крагујевчани додатно забринути за своја радна места и „Фиату“ и пратећим фабрикама јер већ дужи низ година могу да виде ко, на који начин и са каквим интересима брине о „послу столећа“ који све дубље тоне у, само на око различиту, каљугу и бивше и садашње власти.

 

 

ГрО Двери Крагујевац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: