Пре неколико дана на локалним порталима објављена је вест да ће о трошку града, дакле о трошку Крагујевчана бити обновљене фасаде зграда које су под заштитом Завода за заштиту споменика културе.

        Да није тужно било би смешно. Градски одбор Двери из Крагујевца са зебњом дочекује ову вест јер се веома добро сећа скандалозног урушавања зграде Градске тржнице као и паљења и нестајања у пламену објеката који су „уживали заштиту“, попут дома др Илије Коловића. Подсећамо и да је већина зграда које су на мети „обнове“ власништво породица жртава комунистичког терора насталог непосредно по завршетку Другог светског рата и да би о тој чињеници додатно ваљало повести рачуна.

Разлог да не верујемо у добре намере града лежи и у чињеници да један део тих репрезентативних објеката данас запоседају стране банке које се због катастрофалних закона непримерено богате на рачун све сиромашнијих грађана. Двери сматрају да је, ако ништа друго, макар у домену друштвене одговорности компанија и предузећа, да се закупци најексклузивнијих простора опомену како би колико-толико релаксирали мали крагујевачки буџет.

Имајући у виду да власт СНС-а вешто избегава Закон о јавним набавкама и сличне законе који регулишу овакве радове, склони смо да верујемо да ће и овај, на први поглед позитиван корак локалне самоуправе, постати само још једна прилика за пљачку и преливање новца грађана у џепове кројача наше судбине, функционера СНС и њених коалиционих партнера. На овај начин градски одбор Двери Крагујевац опомиње да ће цео пројекат који је помпезно најавио градоначелник Никола Дашић бити под нашом максималном пажњом као и да ће, после пада криминалне власти СНС, сва документација о овом и другим „великим улагањима“ постати доступна јавности.