Dveri Kragujevac: Zorana Mihajlović vređa inteligenciju Kragujevčana

Gradska organizacija Dveri iz Kragujevca najoštrije osuđuje neozbiljnu i provokativnu izjavu ministarke za saobraćaj i potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović datu medijima prilikom njene prošlonedeljne posete Lapovu i Batočini.

Mihajlovićeva je tom prilikom najavila početak izgradnje „brze saobraćajnice“ od Kragujevca do Mrčajevaca za narednu godinu iako je svesna da u ovom trenutku ne postoji ni idejno rešenje, kamoli neophodna projektna dokumentacija za ovaj značajan i zahtevan poduhvat. Iza ovakve izjave stoji ili elementarno neznanje ministarke ili tendenciozan pokušaj da se obmane kragujevačka javnost i prikrije istina o nebrizi Vlade o nekadašnjoj srpskoj prestonici, ali i nesposobnost lokalne samouprave da zastupa interese Kragujevčana.


Pored toga ministarka je obećala i da će od narednog meseca vozovi od Lapova do Kragujevca stizati za tridesetak minuta. Imajući u vidu da je dužina pomenute pruge 27,5 kilometara lako je izvesti zaključak da će se vozovi na toj deonici kretati brzinom između 50 i 60 km/č.


Dveri Kragujevac podseća ministarku da smo na izmaku 2019. godine, te da smo skoro dve decenije zašli u 21. vek i da u „zlatnom dobu“ očekujemo da se saobraćajnice grade na način na koji se grade u civilizovanom svetu uz poštovanje standarda i procedure kao i da se vozovi kreću brzinom značajno većom od one kojom su se kretali tokom prve polovine prošlog veka. Ministarku podsećamo i na činjenicu da Kragujevčani uglavnom ne ispunjavaju uslov za ministarku fotelju, jer se većina školovala u regularnim školama i na fakultetima i da shodno tome neodrživa obećanja i hvalisanja dostignućima iz daleke prošlosti smatraju grubom uvredom i neumesnom provokacijom.GrO Dveri Kragujevac