Dveri: „Kruševac put“ deo šeme za ispumpavanje para iz budžeta Kruševca

Da li je normalno da vlasti u Kruševcu troše enormne količine novca iz budžeta na asfaltiranje u godinama najveće ekonomske i socijalne krize za poslednjih 30 godina, u godinama najveće nezaposlenosti, nemaštine, dok se hiljade radnika, koji su u pljačkaškim privatizacijama proteklih godina ostali bez posla, bori za golu egzistenciju?

Praktično da ne postoji ulica u Kruševcu koja nije bila raskopana u poslednjih par godina, ne postoji selo u celom Kruševcu u kome mašine „Kruševac puta“ nisu obavljale neke radove, asfaltirana su kompletna gradska naselja… Ovu količinu asfalta upotrebljenu za poslednjih par godina u Kruševcu nisu zajedno potrošile sve vlasti u Kruševcu od početka višestranačja. Pritom kvalitet urađenog posla nekada i sada ne mogu se nikako uporediti.


Zašto vlast toliko asfaltira? Zašto se bahato bez ikakvog plana iznova raskopavaju ulice koje su kompletno bile sređene proteklih godina?


Odgovor je vrlo prost – zato što „Kruševac put“ nije više javno preduzeće već privatna firma čije gazde imaju potpunu kontrolu i moć nad kruševačkim političarima koji planiraju i izglasavaju budžet i koji im dozvoljavaju i omogućavaju da rade šta hoće, da novac iz budžeta uzimaju i kapom i šakom!


Dok je „Kruševac-put“ bio javno preduzeće, vlast je morala mnogo racionalnije da planira budžet kako bi se on ravnomerno rasporedio i da bi se zadovoljile sve potrebe grada u meri koliko taj budžet dozvoljava. Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast ta situacija se potpuno promenila! Ostale potrebe grada zadovoljavaju se „na kašičicu“ dok se apetiti za novcem fiktivnih i stvarnih vlasnika „Kruševac-puta“ kao i fabrike za proizvodnju betonskih elemenata (Behatona), svi smo svedoci, ne mogu nikako zasititi.
Ovakva sprega lokalnih moćnika sa političarima u normalnim zemljama se naziva organizovanim kriminalom i predmet je istrage Specijalnog tužilaštva, odnosno Tužilaštva za organizovani kriminal, dok se to u Srbiji još uvek naziva uspehom vlasti u izgradnji infrastrukture.


Postavljamo pitanje vlastima u Kruševcu – Ko su stvarni vlasnici ovog preduzeća? Ako se zna da je Zorica Stanković na mesto direktora došla na preporuku sadašnjeg direktora BIA-e, Bratislava Gašića, sa kojim je školska drugarica, odgovor naslućujemo.


Paralelno sa pustošenjem novca iz budžeta koji odlazi na račune firmi finansijera SNS, nalogodavaca, braće, prijatelja i kumova, odvija se i uništavanje javnih preduzeća, koja polako ali sigurno postaju privatna preduzeća lica bliskih vlasti, koji će za svoj uloženi novac u političku kampanju SNS biti nagrađeni prodajom javnih dobara njima. To se nikako ne sme dozvoliti, jer su to preduzeća svih građana Kruševca i tako mora ostati.


Srpski pokret Dveri zato poziva sve časne i poštene sugrađane koji se ne mire sa ovim mafijaškim „drp“ sistemom koji je SNS uspostavila i žele da pomognu da se najkriminalnija vlast u istoriji Kruševca što pre privede kraju, dok ne bude prekasno, da se što pre uključe u političku borbu! Ako ova vlast opstane, Kruševac neće opstati!


 Gradska organizacija Dveri u Kruševcu