Dveri: Kruševačka dinastija Milosavljević duguje  Kruševljanima mnoga objašnjenja

Jedan od onih koji danas vedre i oblače u Kruševcu je Radojica Milosavljević, poznatiji pod nadimkom Maša. Zvanično je vlasnik nekoliko firmi i medija bez jasnih saznanja o poreklu te svoje imovine. Kada se usvoji Zakon o ispitivanju porekla imovine, što će se poklopiti sa dolaskom Dveri na vlast, gospodin Milosavljević će se naći među prvima u prilici da objasni i dokaže poreklo svoje imovine pred građanima Kruševca koji danas jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Pitamo se ko je Maši dozvolio da ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnih ugovora? A pre svega ko je dozvolio da osam medija kupi čovek koji je ranije imao sukob sa zakonom? Odakle 280.000 evra za kupovinu 8 medija? Na sva ova i mnoga druga pitanja će morati da odgovara Maša kada bude morao da objašnjava poreklo svoje imovine.


Prema svemu viđenom dolazimo do zaključka da je Radojica Milosavljević ozbiljan problem koji prevazilazi okvire medija koje je kupio. Milosavljević je na osnovu uverenja iz Policijske uprave u Kruševcu broj 235-1/1828/15 od 30. jula 2015. godine osuđivan za krivična dela iz člana 242. stav 1, 248. stav 1 i 252 stav 1. Za svako od ovih krivičnih dela zaprećena kazna je 5 godina zatvora što je diskvalificirajući faktor za učešće u privatizaciji. Kupio je RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Kruševac, TV Požega, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV Caribrod.


Pored svih televizija Maša je i vlasnik Doma zdravlja Sloga, fabrike za proizvodnju plastične ambalaže…


Na prvi pogled uspešan biznismen, ali APR kaže da je profit  od plastične ambalaže 2013. bio manji od 34.000 evra, a 2012. samo 6.000 evra. Poslovanje Doma zdravlja „Sloga medik“ nije poznato, jer je krajem 2014. izbrisan iz registra APR. Uprkos  tome i suprotno zakonu ova ustanova je nastavila da radi.


Sada dolazimo do najzanimljivijeg pitanja. Zašto Radojica Milosavljević kao „uspešan“ biznismen svoju snaju i sina ne zaposli u svojim firmama? Ako su dobro potkovani znanjem, pomoći će mu u poslovanju, ako su slabi sa znanjem naučiće nešto pored njega.


Međutim, njegov sin Vladimir je direktor JKP Vodovod, a snaja direktor Turističke organizacije Kruševca. Svi su direktori i primaju platu od građana koji pune budžet. Mašina ćerka prima platu takođe iz budžeta u OŠ Jovan Popović. Zaista je čudno da vlasnik toliko medija i firmi dozvoli da mu deca rade po državnim firmama. Prvo što se da pomisliti je da deca nisu toliko sposobna, pa su zato udomljena na ovaj način ili da možda Maša nije stvarni vlasnik svih tih preduzeća?


A izmanipulisani narod koji nema para za pristojan život se zabavlja gledajući rijalitije i svojim glasovima omogućava ovakvima da se još više bogate.


Na većinu ovih pitanja odgovor će dati budući Zakon o ispitivanju porekla imovine na kojem će Dveri insistirati, a to vreme se neumitno približava.


 


Informativna služba Dveri u Kruševcu