Српски покрет Двери донео је одлуку да се излази на изборе.

       Од новог бојкота, кукања и повлачења нема ништа, као ни од лажних позива на уличне протесте. Сигурни смо да ће исту одлуку ускоро донети и сви други у опозицији, иако то избегавају да кажу овако отворено и поштено као ми сада и на време!

После више од годину дана замајавања од стране власти и од стране опозиције у вези са мађустраначким дијалогом око побољшања изборних услова и заједничког наступа и акција,истекли су сви рокови за договор јер је остало мање од шест месеци до избора. Због тога је на седници Главног одбора, која је одржана у Ужицу, донета одлука да Српски покрет Двери изађе на изборе у априлу следеће године на свим нивоима. Нећемо више чекати било какве разговоре са влашћу већ идемо на изборе и у директну борбу за подршку и гласове грађана без обзира на изборне услове. Одлучили смо да кренемо у предизборне припреме као да ћемо на изборе изаћи самостално. Међутим и даље остајемо отворени за сарадњу унутар опозиције. Противимо се било било каквим покушајима прављења монопола у опозицији. Уколико не дође до договора око заједничког преседничког кандидата опозиције наш председнички кандидат биће председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

За нас је од данас почела предизборна кампања и колико од сутра ће са радом почети изборни штабови Двери.

У овим тешким условима пандемије и медијског мрака у коме живимо желимо да обиђемо Србију и да грађани чују да постоји алтернатива која се залаже не само за промену ове криминалне и недемократске власти већ и комплетног корумприраног политичког и правосудног система који се није овде мењао више од 30 година. То је управо она најважнија политичка идеја са којом Двери излазе пред народ и траже подршку да у Народној скупштини буду независни контролор сваке власти, независно од тога да ли ћемо бити власт или опозиција.

Као неко ко не припада ни садашњој ни бившој власти – ми то можемо.

Лајковачка општинска организација Двери позива чланство и симпатизере да се максимално ангажују у наступајућој кампањи и комплетном изборном процесу. Бојкотом прошлогодишњих нелегитимних и противуставних избора изборили смо се да наредне године буду расписани парламентарни, а надамо се и локални избори.

Изнели смо многе изборе, па и бојкот, знамо колико је мукотрпног рада пред нама и то у невероватно неповољним условима. Присиљени смо да уђемо у борбу без спремности власти да поштује елементарна правила игре. Та чињеница не сме да нас обесхрабри јер крајњи циљ, промена система и смена власти, немају само политичку тежину већ су и услов за опстанак нашег народа и државе.

Двери у Лајковцу тренутно немају канцеларију. С тога нам се можете обратити путем телефона 062/257620, као и ФБ странице Двери Лајковац.

 

Ненад Петровић

Председник ОО Двери Лајковац