Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Leskovac: Porodica za spas

Gradski odbor Dveri u Leskovcu danas je na obeležavanju tradicionalne Nedelje porodice ispred Robne kuće, ukazao na probleme sa kojima se porodice suočavaju u ovoj, kažu, nikad težoj situaciji, ali i na zlatno doba u kojem nam govore, kako su rekli, da trenutno živimo, uz uveravanje da će to zlatno doba nastati kada oni dođu na vlast.

„Porodica se danas nalazi u nikad težoj situaciji i izložena je stalnim pritiscima,  a ti pritisci dolaze iz medija plasiranjem raznoraznih bljuvotina i rijaliti sadržaja, dolaze iz obrazovanja ali nekako čini nam se da najveći pritisak porodica trpi zbog sveopšte loše ekonomske situacije, pogotovo ovde na jugu, pogotovo u Leskovcu, pogotovo u Jablaničkom okrugu”, istakao je  predsednik gradske organizacije Dveri Igor Jovanović.


Jovanović je naglasio da se porodica nalazi u jednom vakuumu preživljavanja, opstanka i borbe za goli život, u kojem joj se ne dozvoljava da čvrsto obema nogama bude na zemlji.
„Danas smo se odlučili da to bude jedno druženje sa našim najmlađim Leskovčanima, da jednostavno pokažemo svima šta su to prave vrednosti, da su to porodične vrednosti. To je suština opstanka jednog društvo i naša ideja. Zato se mi i bavimo politikom, jer je Srpskom pokretu Dveri porodica na prvom mestu”, zaključio je Jovanović.


O zlatnom dobu i porodicama koje žive u njemu, govorio je predsednik Okružnog odbora Dveri Marko Mladenović, naglašavajući da će se potruditi da ubrzo dođe do promene vlasti, te će oni tada pokazati kako zapravo porodica treba da živi i šta su prave vrednosti.


„Mi ovde na jugu smo inače jedan od tri okruga koji je najsiromašniji, imamo opštine koje imaju i preko 50 posto nezaposlenog stanovništva, tako da šta reći o našem zlatnom dobu, o porodicama koje žive u tom zlatnom dobu uzalud je pričati. Naš je predsednik, kako onaj gore, tako i ovaj ovde, gradonačelnik, žive u nekom zlatnom dobu, mi stvarno ne poznajemo to doba, jer živimo u jako teškom periodu, ali potrudićemo se da u najskorijem mogućem roku kad dođe do promene vlasti, a nadam se da će to biti vrlo brzo, da plasiramo naš program i da pokažemo kako to treba da živi porodica”, kazao je Mladenović i dodao da bi onda možda nekad i doživeli to zlatno doba koje smo nekada imali.
Ovo sada je jadno i bedno, nastavio je Mladenović, izražavajući nadu da će sve uskoro biti završeno, kako bi oni mogli da krenu nekim svojim putem, plasirajući njihov program.


„Tada sigurno neće biti, to vam ja garantujem i zapamtite ovaj datum što vam kažem, ni krađe, ni nameštenih tendera, ni bratskih preduzeća, ni procenata. stojim imenom i prezimenom iza ove izjave. Kada budemo bili u prilici da vršimo vlast uverićete se u ovo što sam vam sada rekao, a to je ključno  upravo za porodicu i datum koji obeležavamo danas”, poručio je Mladenović, koji je inače i odbornik u lokalnoj skupštini.


Manifestacija pod nazivom „Porodica za spas, deca za nadu“ ispred Robne kuće trajala je od 12 do 14 sati, a mališani su imali priliku da se uz prigodan program, druže sa animatorom, dok su prolaznicima delili propagandni materijal.

 


Izvor: JugMedia.rs


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: