Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Leskovac: Zašto je na meču Srbija Ukrajina zabranjena majica Nema predaje

Grupi momaka iz navijačke grupe „Vukovi” nije dozvoljen ulazak u Sportsku halu u Leskovcu na prijateljski futsal meč između mladih selekcija Srbije i Ukrajine, samo zato jer su svi bili u istim duksericama sa onim istim natpisom koji je zamagljen na javnom servisu, sa natpisom NEMA PREDAJE, saopštio je danas Gradski odbor Dveri Leskovac.

„Nakon neviđenog skandala na RTS u kada je zamagljena dukserica jednog momka učesnika ankete, samo zato što je na njoj bila teritorija Kosova i Metohije sa natpisom NEMA PREDAJE, u subotu se desio još jedan incident i ogromna sramota i to u našem Leskovcu. Grupi momaka iz navijačke grupe „Vukovi” nije dozvoljen ulazak u halu na prijateljski futsal meč između mladih selekcija Srbije i Ukrajine, samo zato jer su svi bili u istim duksericama sa onim istim natpisom koji je zamagljen na javnom servisu, sa natpisom NEMA PREDAJE.


Sa punim pravom i opravdanim strahom pitamo da li to neko brani Leskovčanima da vole svoju zemlju, da vole i ne daju svoje Kosovo i Metohiju, i to Leskovčanima koji su dali ogromne žrtve za to isto Kosovo i Metohiju. Ko to ima pravo da bilo kome zabrani da ljubav prema otadžbini javno iskaže, pri tome ne vređajući nikoga. Podsećamo i na to, ako je uopšte potrebno, da je i po Ustavu, Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, a da se svako odricanje ili predaja dela teritorije smatra izdajom i po istom tom Ustavu se debelo kažnjava. A ako nešto stoji u Ustavu, koji je onda problem da se to i javno iznese, jedino, ako ne postoji nešto što mi ne znamo ili još ne smemo znati.


Pitamo nadležne organe ko stoji iza ovakvih naredbi i ovih zabrana. Po kom je to zakonu, dogovoru, sporazumu zabranjeno isticanje ovakvih poruka i obeležja. Na celokupnu leskovačku javnost apelujemo da podigne glas protiv ovakvog poniženja i nasilnog nametanja drugačijeg stanja. Leskovac mora da bude grad slobodnih, Srbija država u kojoj se poštuje najviši pravni akt, a svi mi moramo zajedno, danas, više nego ikada da radimo na tome, i ne dozvolimo da bude drugačije, uz naravno jednu važnu poruku, poruku da NEMA PREDAJE”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dveri Leskovac.Izvor: JugPres


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: