Dveri Ljig: „Skromna“ proslava Dana opštine u režiji neskromnih ljudi

Posle višegodišnje prakse obeležavanja Dana opštine organizovanjem svečane akademije u sali osnovne škole, 3. decembra ove godine ljiška vlast je ovaj značajan datum obeležila samo svečanom sednicom SO Ljig. Šta su pravi razlozi za to?

Da je opština Ljig u teškoj finansijskoj situaciji, vidi se „iz aviona“. U takvu situaciju su je doveli Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima. To je njihov rezultat. Zato, umesto priče o štednji kao razlogu ovakve proslave, pozivamo vlast da objavi pravo stanje budžeta opštine Ljig. Znamo da to kriju od naroda, zato i nisu smeli da organizuju akademiju u sali gde dolazi narod.


Zakinuli su pre svega decu, učenike i njihove učitelje, nastavnike, profesore, koji su sa puno ljubavi pripremali priredbu, pisali nagradne temate i tako negovali živo sećanje na slavnu Kolubarsku bitku! Takođe, njihov izbor dobitnika najvišeg opštinskog priznanja na ovaj način je bio „zaštićen“ od reakcije naroda u sali. Reakcije na društvenim mrežama i u narodu nisu baš povoljne. Naprotiv!


Sve nesigurnija ljiška vlast najsigurnije se oseća među svojima. Među onima koji zarad ličnog interesa odobravaju pogubnu politiku Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika na lokalnom nivou. Pitamo javno predsednika SO Ljig, Gorana Milovanovića: Kako je lokalna televizija sada mogla da napravi i objavi snimak ove svečane sednice? Zašto toga nema kada se održavaju redovne, radne sednice? Odakle pravo bilo kome iz lokalne vlasti da krije od naroda rad SO Ljig? Ili ste se odlučili na ovaj korak jer na svečanoj sednici odbornika opozicije nije ni bilo?


Za vrhunac besmisla ove proslave, u organizaciji stranaka koje uništavaju Srbiju, za koju su našu preci u Kolubarskoj bici ginuli, postarao se poznati glumac i višestruki politički preletač, Tihomir Arsić, rođeni brat dobitnika plakete „Đak kaplar“. Držeći slovo prisutnima, među kojima je bilo i učenika, dobitnika priznanja, zaslužio je čistu jedinicu, promašivši debelo godinu održavanja ove slavne bitke! Naravno, niko od prisutnih ga nije ispravio, ili iz neznanja, ili da se ne zameri poznatom glumcu…


Ako je stvarna namera bila da se napravi ušteda, dovoljno je bilo da program pripreme škole i vrtići iz naše opštine, bez plaćanja raznih glumaca, pevača i sličnih zabavljača. Takođe, da se umesto skupog koktela pripremi neka akcija humanitarnog karaktera. Ovako, proslava Dana opštine Ljig se udaljila od naroda, baš kao i oni koji su je organizovali.Opštinska organizacija Dveri u Ljigu