Да ли је то нови мото спреге криминала и власти у Лозници? Замишљена недодирљивост градских челника, отуђеност од будућности, рад у корист корпорација, а не свог народа, довела је до тога да се на нескривен начин посредно или непосредно појачава обрачун са лозничком опозицијом. Овога пута још увек није дошло на ред директно физичко угрожавање, али паљење аутомобила 02. јуна ове године испред породичне куће Чедомиру Врањковићу, лозничком опозиционару, је само корак до тога.

       Чедомир Врањковић је председник ГГ „Војвода Антоније Богићевић“, некадашњи одборник и председник ЈС у Лозници из које је отишао зато што није био улизица, познат по оштром опонирању локалној власти, локалним тајкунима и „Рио Тинту“. Да све буде још сумњивије говори и чињеница да је на дан овог догађаја лозничким полицајцима и ватрогасним инспекторима увиђај забрањен и предат у руке шабачких институција.

До ове фазе угрожавања безбедности и личне имовине дошло се поступно. Људима који су против власти тј. уништавања Лознице одавно се прети и врши притисак на разне начине. Не бирајући да ли су то они лично или чланови њихових породица па и кад су малолетни, доживљавају шиканирање и непријатности од одређених структура инсталираних у образовни систем само због тога што им се родитељи боре за промену система који у Лозници као и Србији није мењан од 1945 године. Случај Врањковић је нарочито интересантан јер се одавно прича градом да су му “локални моћници” и јавно претили загорчавањем живота. Недавно је Врањковићу од стране јавног извршитеља продата кућа у бесцење, а свима је познато да се многи због сличних дугова протежирају.

Власт је посредно или непосредно одговорна за сваки напад на слободномислеће људе и њихову имовину и крајњи је тренутак да почну да размишљају о будућности после пада режима у којој ће свако одговарати за извршење, подстрекивање, одобравање и креирање атмосфере за угрожавање имовине и људских живота.

 

 

ГрО Двери Лозница