Dveri Majdanpek: Džipokratija na delu

U petak, 1. februara 2019. godine održana je sednica SO Majdanpek na kojoj je bahata naprednjačka većina oštetila opštinski budžet za preko trista miliona dinara

Vraćajući dug svojim šefovima koji su ih, uz pomoć neregistrovanih džipova, nabildovanih kriminalaca i Šabana Šaulića doveli na vlast, majdanpečki naprednjaci otpisali su dug od 320 miliona dinara, sada već nepostojećem Rudarsko topioničarskom basenu Bor.


RTB Bor je polovinom decembra 2018. godine postao vlasništvo kineske kompanije ZI ĐING, a sa njim i brojni objekti u Majdanpeku poput Doma kulture, Sportske hale, Bazena, zgrade Televizije… Prihod od oko 1000 stanova koji su u procesu otkupa, takođe ubire pomenuta kineska kompanija.
Postupajući po UPPR-u (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) Ministarstvo finansija je od majdanpečke opštinske skupštine zahtevalo da otpiše dug RTB-a Bor koji je nastao kao posledica neuplaćivanja obaveza po osnovu poreza na zarade. Istovremeno Vlada Republike Srbije je za jeftine pare Kinezima prodala rudna bogatstva istočne Srbije ne vodeći računa o tome da su brojni objekti i zemljište koje nema rudarsku svrhu upisani u katastarskim knjigama kao vlasništvo Basena. Tako smo došli u situaciju da su gotovo svi kulturni i sportski objekti sada vlasništvo kineskog preduzeća. Opština, koja je velikodušno otpisala gotovo 3 miliona evra, sada Kinezima mora da plaća zakup kako bi majdanpečki sportisti i umetnici mogli da koriste svoje objekte. Takođe, brojne majdanpečke porodice koje su godinama, na različite načine, uplaćivali sredstva u fondove za stambenu izgradnju sada Kinezima uplaćuju novac kojim otkupljuju stanove.


Odbornička grupa SP Dveri u SO Majdanpek pokušala je da spreči donošenje ovakve odluke i da koliko toliko ispravi greške Vlade Srbije, ali su nadglasani od strane naprednjačke većine koja se nije ni potrudila da obrazloži ovakvu svoju odluku i da odgovori na brojna pitanja.


Tom prilikom predsednik SO Majdanpek Nikola Naunović prekidao je u izlaganjima, delio opomene, nije davao reč po osnovu replike i povrede poslovnika odbornicima Dveri koji su revoltirani takvim postupanjem napustili Sednicu Skupštine opštine Majdanpek.OO Dveri Majdanpek