Dveri Merošina: Paraziti uvek siti

Merošina je mala opština velikih prevaranata. Lokalna samouprava je osnivač Javnog komunalnog preduzeća, čija je prevashodna uloga da izvršava poslove za potrebe građana opštine Merošina, koji teško da se mogu pohvaliti kvalitetnom komunalnom uslugom u svojoj sredini. Kada se godinama na vlasti smenjuju razne „drp-koalicije“ istih kompromitovanih ljudi koje interesuje isključivo lično bogaćenje, ne može se ništa bolje ni očekivati.

Lokalni merošinski šerif odlučio je da gradi šetališnu zonu u centru Merošine i taj posao poverio privatnom preduzeću, zloupotrebivši Zakon o javnim nabavkama. Vrednost posla je navodno pola miliona dinara bez PDV-a, koja ne zahteva tender, već se vodi kao Javna nabavka male vrednosti. I manje upućenima je jasno da iza ovoga slede brojni aneksi ugovora, kojima će lokalne kabadahije da pokrivaju „neplanirane“ troškove.


Zbog ovako očiglednog vređanja inteligencije građana Merošine, Dveri Merošine postavljaju predsedniku opštine i načelniku lokalne uprave sledeća pitanja:

·         Zbog čega je Javno komunalno preduzeće koje ste sami osnovali nesposobno da obalja poslove zbog kojih ste ga i osnovali? Da li je razlog višegodišnja negativna selekcija i zapošljavanje nesposobnih stranačkih SNS kadrova, kojima ste dali uhlebljenje da biste imali glasačku mašinu, kapilarne glasove i putnike za sramne autobuse koji prate Aleksandra Vučića na veštačkim skupovima podrške? Zašto angažujete privatne firme i uskraćujete zaradu preduzeću koje pripada svim građanima Merošine, kojima otkidate od ličnih dohodaka da biste zaposlenima u JKP isplaćivali plate koje nisu ni zaradili?

·         Da li garantujete da izgradnja šetališta neće biti skuplja od pola miliona dinara bez PDV-a?

·         Da li se za ovu mutnu radnju zapravo sprema 20 miliona dinara za koje pripremate rebalans budžeta?

·         Koliko dugo još mislite da možete da odlučujete o sudbini građana Merošine, da im radite o glavi samo zahvaljujući „nedostatku dokaza“?  Šta ćemo kada se ti dokazi nedvosmisleno pojave? Jeste li spremni za zatvor?

 


OO Dveri Merošina