Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Mladenovac: Srećna porodica uslov za uspešno društvo

Povodom obeležavanja Nedelje porodice mladenovački Odbor Srpskog pokreta Dveri organizovao je porodično druženje u parku ispred Sportskog centra u Mladenovcu. Naši najmlađi sugrađani su se zabavljali, igrali i crtali uz asistenciju roditelja i starijih drugara.

Zdrava i srećna porodica je​ uslov za razvoj uspešnog i zdravog društva. Svako ulaganje u porodicu je investicija u budućnost jednog naroda. Zato se Dveri od početka svog postojanja zalažu za pravednu socijalnu i ekonomsku politiku i uvođenje niza podsticajnih​ mera, koje bi poboljšale kvalitet života porodice,​ pre svega majke i deteta.​
Tako je u Mladenovcu, na inicijativu Srpskog pokreta Dveri, 2014. godine usvojen predlog da se svim novorođenim bebama u mladenovačkoj opštini isplati jednokratna finansijska pomoć.​ Ova podsticajna mera je još uvek na snazi.


Dveri smatraju da nam u budućnosti predstoje veliki izazovi ali i odgovornost. U vreme degradacije moralnih načela, društvenih normi i znanja, naš​ zadatak je da vaspitamo pametnu, odgovornu i uspešnu decu. To je jedan od razloga zašto treba da izgradimo zdrav sistem (ekonomski, obrazovni, socijalni…)​ ​ koji će mladima da pruži sigurnost i motiv da ostanu u svojoj zemlji.​ Moramo da stvorimo „zdravu klimu“ kako nam pamet više ne bi bežala u inostranstvo. I uvek imajte na umu da je jedan od najvećih dometa aktuelne vlasti – rast srpske dijaspore. Vreme je da Srbija postane prijatelj porodice!


 

Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri u Mladenovcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: