Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na obeležavanju Dana državnosti u Orašcu

Kao i svake godine na Sretenje, delegacija Srpskog pokreta Dveri, na čijem je čelu bila narodni poslanik Marija Janjušević, posetila je Orašac i Marićevića jarugu gde je pre 214 godina podignut Prvi srpski ustanak.

Prvi put od 2010. godine, Dan državnosti je obeležen uz prisustvo državnog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, a najverovatnije i poslednji put.
Zašto? Jedini razlog zbog koga su Vučić i gotovo celokupna Vlada Srbije došli u Orašac je, ne da bi odali počast Karađorđu i ustanicima i obeležili rađanje moderne srpske države, već je njihov dolazak imao isključivo karakter političkog marketinga. Razlog za to jesu lokalni izbori koji se održavaju 4. marta u Aranđelovcu, a Orašac je selo koje pripada ovoj opštini.


Da nije tako, Vučić i njegovi sledbenici bi i prethodnih godina bili tu. Tragikomično je i to što su Aranđelovčani i svi oni koji godinama i decenijama dolaze u Orašac na Sretenje bili praktično onemogućeni da priđu Orašcu, jer su svi putni pravci bili zatvoreni za saobraćaj, osim za preko 200 autobusa iz svih krajeva Srbije koji tradicionalno posećuju sve manifestacije na kojima Aleksandar Vučić prisustvuje.
Takođe, tradicija je do sada govorila da se centralna manifestacija održavala u Marićevića jaruzi, ali je Vučić i to izmestio i događaj preselio ispred škole u Orašcu. Ali, koga još može začuditi Vučićeva degradacija svih tradicionalnih srpskih vrednosti…


Sa druge strane, delegacija Srpskog pokreta Dveri je obišla Marićevića jarugu i poklonila se senima Karađorđa i svih ustanika. Tom prilikom smo jasno i glasno rekli da smo mi svih prethodnih godina bili ovde i da ćemo biti i ubuduće, a ne samo kada se održavaju lokalni izbori, jer mi poštujemo tradiciju i tekovine rađanja moderne srpske države.


Kako radili tako nam i Bog pomogao!


 

OO Dveri Aranđelovac
Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: