Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na parastosu palim četnicima

U organizaciji Bratstva Jovan Bojović, predvođenog neumornim nacionalnim pregaocem Jovanom Radovićem Kordom, u dragačevskom selu Turica 16. jula 2017. održan je parastos i pomen palim četnicima i komitama iz Dragačeva od 1904. do 1951. godine i četničkim vojvodama iz Drugog svetskog rata.


Četnik Tomislav Tomo Vasiljević, kome je u rodnoj Turici podignuta spomen-česma još 2007. godine, poginuo je 1904. godine u borbi sa turskom vojskom u blizini Kumanova, boreći se za oslobođenje srpskog naroda u četi vojvode Anđelka Aleksića.
Među  gotovo stotinu monarhista, ravnogoraca, pripadnika drugih nacionalnih udruženja i organizacija, ispred Srpskog Pokreta Dveri skupu je prisustvovao Predsednik Pokreta Boško Obradović, dok je ispred bratskog Ravnogorskog Pokreta skupu prisustvovao Predsednik Predrag Bogićević.


Organizaciju ovog skupa pomogla je opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri Dragačevo i odbornička grupa u SO Lučani „Dveri, poljoprivrednici i omladina“, nastavljajući  blisku saradnju sa Bratstvom „Jovan Bojović Kraljevo-Dragačevo“ na obeležavanju značajnih datuma iz srpske istorije, te čuvanju uspomene na slavne pretke i ratnike.
Predsednik Dveri Boško Obradović je prisutne pozdravio nadahnutim govorom o potrebi očuvanja nacionalnog identiteta, negovanja uspomene na slavne dedove koji su stvarali ovu državu i koji su svoje živote uzidali u temelje Slobode, koja je danas ugrožena i koja se mora odbraniti.


Dugujemo veliku zahvalnost svim pojedincima i organizacijama koje su pomogle održavanje ovog događaja.


Info služba Dveri – Dragačevo
Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: