Dveri: Neophodno je što pre rekonstruisati plato oko Srpskog narodnog pozorišta

Plato oko Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu je u jako lošem stanju, što u velikoj meri narušava ugled Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2021. godinu. Dveri ukazuju gradskoj vlasti da je potrebno da u što ranijem periodu rekonstruiše plato ispred novosadskog „hrama kulture“.
Na platou ispred SNP-a, na Pozorišnom trgu u Novom Sadu već odavno nema  nijedne cele granitne ploče. Ovakav izgled platoa, odaje žalostan prizor.


Popularna “Srpska Atina“ je za 2021. godinu proglašena Evropskom prestonicom kulture i ovakav prizor svakako ne služi na čast Novosađanima, a kamoli gradskim vlastima, koje budžetska sredstva očigledno troše u neke za njih prioritetnije svrhe.
Posebno je pitanje da li će se prilikom rekonstrukcije postaviti ponovo granitne ploče koje se uklapaju u celokupan enterijer oko pozorišta ili će pak biti urađena kompletna behatonizacija centra grada, kako je to pre desetak godina urađeno u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, što se kao rešenje nikako ne uklapa u arhitektonsko okruženje istorijskog dela grada.


Gradska organizacija Dveri pita aktuelnu vlast dokle će građani Novog Sada sa oprezom i zgražavanjem prolaziti pored SNP-a, a turisti kojih je sve više u gradu, fotografisati ovakav „hram kulture” kao jasan primer nebrige prema njemu? 

Gradska organizacija Dveri u  Novom Sadu