Иза нарушавања животне средине и јавног интереса увек се крије економски, и увек приватни интерес.

        Нишка јавност је добила и одговор на питање због чега је донета Одлука о сечи кедрова са јавне површине на тротоару Булевара Немањића а која се граничи са градилиштем „Делте“. Тај је јавни простор одлуком градске Управе за грађевинарство „поклоњен“ приватном инвеститору компанији „Делта“. И поред изјава већника Ненада Станковића да је Град посекао кедрове са јавне површине јер обавезан одлукама „бивше“ (такође СНС) власти, то је урађено тако што је Решењем о измени локацијских услова, које је потписала актуелна начелница Управе за грађевинарство Марина Живуловић Петровић тај простор, у својини свих грађана Ниша, преименован у „комунални пут“ и „поклоњен“ приватном инвеститору „Делта“. Потписивањем овог правног акта актуелна начелница Марина Живуловић Петровић је имовину свих грађана Ниша „поклонила“ приватном инвеститору, а ова некадашња зелена површина, сада је бетонирана и на њој ће се очито налазити паркинг тржног центра „Делта“, уз саму пешачку стазу на тротоару Булевара Немањића.

Још скандалозније од „поклањања“ имовине свих грађана Ниша, од сече двадесетогодишњих кедрова, у најзагађенијем Граду Србије, а и света, скандалозније од ћутања градоначелнице и одбијања да разговара на ову тему са представницима „Двери Ниш“, је изјава Марине Живуловић Петровић, некадашњег шефа грађевинске инспекције, а сада начелнице градске Управе за грађевинарство, дата у ТВ емисији као одговор на питање гледаоца у чијем је интересу потписала Одлуку и измени локацијских услова? Правну егзибицију своје Управе за грађевинарство којом је јавна зелена површина у својини грађана Ниша проглашена за „комунални пут“, начелница Управе за грађевинарство правда тиме да ће се „огромне количине отпада из будућег Тржног центра након прикупљања тим путем одвозити“.

Дакле, начелница Управе за грађевинарство Марина Живуловић Петровић тврди да је јавни простор стављен на употребу приватнику, а све због „ђубрета“ тј. „огромних количина отпада“ по процени начелнице Живуловић Петровић.

Постоји ли неко у Нишу ко може да поверује у ову очиту неистину?

Постоји ли Тржни центар у свету који свој комунални отпад камионима извози испред резиденцијалног улаза у објекат?

Да начелница Марина Живуловић Петровић говори неистину говори и сам Пројекат за изградњу тржног центра „Делта“ где се место за прикупљање отпада налази на Парцели 4 (север/североисток парцеле) , а одвоз треба да се врши саобраћајницом унутар тржног центра, до улице Благоја Паровића. Ни говора нема да ће се „огромне количине отпада“ одвозити преко јавне површине коју је госпођа Првуловић једним потезом пера поклонила приватном инвеститору.

Да ли је икада донет акт којим је јавна површина са Булевара Немањића поклоњена или уступљена на јавно коришћење компанији „Делта“? Да ли је Правобранилаштво дало сагласност на овакав акт? О томе ће одговоре морати да пружи градоначелница, надлежни већник и начелница Управе за грађевинарство.

Због сумње у корупцију, због очигледне повреде јавног интереса грађана Ниша, а у корист приватног инвеститора, Градска организација Двери Ниш тражи од градског правобраниоца Марије Брајдић да испита постојање и доношење овог спорног акта и да о томе извести грађане Ниша.

 

Инфо служба Двери Ниш