Ако се по уклоњеној рампи дан познаје, у Нишу ускоро неће остати ни камен на камену, а све захваљујући пензионисаној саветници градоначелнице Марини Живуловић Петровић и њеној политичкој заштитници, градоначелници Сотировски.

       Отимање јавног простора од Нишлија и његово претварање у приватни простор СНС-а постало је основна преокупација локалне нишке власти и градоначелнице Сотировски, постављене након прошлогодишњих незаконитих и лажних избора. Што се грбо роди време не исправи. Јучерашњи протест станара из улица Светозара Марковића и зграда на Синђелићевом тргу показује да се наставља рат локалне власти против сопствених грађана.

Пензионисана в.д. начелница Управе за грађевинарство Марина Живуловић Петровић, коју је због њене „стручности“ и „заслуга“ за своју саветницу недавно ангажовала у свом кабинету градоначелница Сотировски, добро је позната како Нишлијама, тако и укупној српској јавности, пре свега по непознавању, непримени и кршењу закона, по фрапантним професионалним грешкама, пропустима и скандалозним одлукама које је правила док је била на челу грађевинске инспекције, као и док је обављала функцију вршиоца дужности начелника Управе за грађевинарство, али и по акробацијама којима је успевала да заштити пробране градитеље и власнике нелегалних и дивљих објеката, док је са друге стране о трошку града рушила погрешне објекте.

Одузимање паркинг простора станарима у срцу града, а који га користе од 1974. године, којима место за паркинг гарантују и уговори о куповини станова, као и претходно издата акта локалне самоуправе, јесте акт отимања од сопствених грађана. Док се маћехински односе према грађанима, истовремено локална власт на челу са градоначелницом Сотировски, уз стручну подршку Марине Живуловић Петровић, поклањају имовину свих нас – јавну површину крај објекта „Делта“ приватном инвеститору Мишковићу. Мало ко у Нишу зна да је то, некада државно земљиште, упркос поступку реституције који се водио, најпре незаконитом конверзијом у приватну својину током 2018. године, продато багателно „Ниш експресу“, да би то приватно предузеће током 2019. године продало бившу имовину свих грађана Ниша компанији „Делта“, али по тржишној цени, па је град изгубио више од 15 милиона евра. Ко је то омогућио? Све правне акробације које воде до штете за град и имовину грађана у Нишу воде до само неколико имена, а међу њима је увек и Марина Живуловић Петровић.

Гђа Живуловић Петровић је и Треће измене Генералног урбанистичког плана потписала упркос томе што јој је 1. јула ове године истекао мандат вршиоца дужности начелника Управе за грађевинарство. И то је учинила ради фаворизовања тајних инвеститора, а да грађане нико ништа није питао.

Нишка локална власт на челу са градоначелницом Сотировски, а уз подршку „стручњака“ каква је гђа Марина Живуловић незаустављиво иде ка своме крају. Све су границе пређене и стрпљење грађана одавно потрошено.

За сва незаконита акта и радње предузете противно интересима грађана Ниша, одговараће пред законом. За изгубљене године наших живота, за десетине хиљада младих, образованих и паметних људи који су одавде побегли, за сиромаштво у које су бацили град и грађане Ниша, одговараће пред грађанима Ниша, а срамота ће их пратити заувек.

[ngg src=“galleries“ ids=“474″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфо служба Двери Ниш

 

Извор фотографије 1: Нишке вести