Градоначелница Ниша Драгана Сотировски већ више од годину дана саблажњава јавност Ниша и системски урушава јавни интерес и квари углед Града Ниша.

        Све што је Драгана Сотировски од доласка на јавну функцију радила било је у њеном личном или у интересу са њом „повезаних лица“, у интересу партијске групе којом је окружена и у интересу „тајних инвеститора“, као и осуђиваних и неосуђиваних извођача  радова плаћених новцем свих Нишлија.  

Због многих скандала и нечасних поступака за само шест месеци 2020. године, од када је након лажних избора постављена на место градоначелнице, на крају 2020. године она је од Двери Ниш добила  Гран при Топ листе бешчашћа за 2020. године.         
 
Последњи у низу овогодишњих скандала градоначелнице је да се њен зет, а тиме и њена ћерка, нашао на пролазном 24. месту на ранг листи Градске стамбене агенције за јефтине, субвенционисане станове у улици Мајаковског. Још су баналније, неморалније и дрскије изјаве градоначелнице и њена објашњења да се не ради о злоупотреби положаја јавног функционера.
 
Кога Ви градоначелнице замајавате, коме претите, кога лажете?
 
За одлуку Комисије о додели стана зету Сотировске није битно мишљење Агенције за спречавање корупције, овде се ради о МОРАЛНОСТИ тј. о НЕМОРАЛНОСТИ овакве одлуке. Сам положај јавног функцинера налаже  морално понашање, непристрасност и обавезу да јавну функцију не користи за стицање било какве погодности за себе или за повезано лице. Сам чин конкурисања зета градоначелнице за тзв. „социјално становање“ бенефицирано  парама свих грађана и њена банална оправдања таквог поступка  дубоко су НЕМОРАЛНИ. Високо место на ранг листи које је Комисија доделила зету градоначелнице говоре да је била под утицајем, притиском и пристрасношћу због функције његове таште.
 
Поред тога, Драгана Сотировски има имовину (у Нишу и Соко Бањи) у великој вредности, не рачунајући вредност имовине њеног супруга, па и вредност заједничке имовине њене ћерке и зета. Наравно да сви могу да конкуришу за тзв. „социјално становање  које се обезбеђује подршком Града, и које плаћају сви грађани Ниша. Али док се вредност њихове имовине не утврди, зет „прве даме Града“ свакако, као помоћник директора јавне установе, не може бити лице у стању социјалне и здравствене потребе да не може да „због социјалних, економских и других разлога обезбеди себи стан под тржишним условима“.

Потези градоначелнице ће се након промене власти изучавати у уџбеницима о корупцији и трговини утицајем и бити примери бешчашћа једне власти која је изгубила поимање о реалности и моралу. 
 
Због тога, Двери Ниш траже од Драгане Сотировски да ЈАВНО ИЗНЕСЕ ПОДАТКЕ О ВРСТИ И ВРЕДНОСТИ ИМОВИНЕ ЊЕНОГ МУЖА НИКОЛЕ СОТИРОВСКОГ, као и податке о имовини њихове ћерке и зета.
 
Док се Нишлије не упознају са  подацима о имовини породице Сотировски, Двери Ниш одлучиле су да ПОЗОВУ НИШЛИЈЕ НА АКЦИЈУ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ СОТИРОВСКИМА. Овај САМОДОПРИНОС Двери Ниш организују и позивају Нишлије да се сакупи новац како би Сотировски по повлашћеној (јефтинијој) цени  могли да купе још један стан у Нишу јер и до сада живе у веома скученом простору, а што све Нишлије одлично знају.

Зато позивамо све грађане Ниша да помогнемо неснађеној градоначелници и њеном зету који чека на листи јер је међу најугроженијима и самодоприносом им обезбедимо социјално становање у бар 100м2, плус заједничке просторије погодне за адаптацију.  Да помогнемо сви заједно, да се Сотировски и њена породица не муче више!
 
Позивамо градоначелницу Сотировски да због кршења елементарних моралних норми, због коришћења функције и утицаја ради стицања користи за повезано лице, због недостатка елементарног осећања стида и штете коју наноси угледу града и њених грађана ХИТНО ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ. Тек је септембар, а она је свој Гран при бешчашћа за 2021. годину већ заслужила.
 
Двери Ниш захтевају РАСПИСИВАЊЕ ВАНРЕДНИХ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА у Нишу на пролеће 2021. године.

[ngg src=“galleries“ ids=“468″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 
 
Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:  

 

 

ГрО Двери Ниш