Српски Покрет Двери - Лого
Search

„Нишлије да се питају“!

        На Јавној седници Комисије за планове одржаној 1. септембра у Скупштинн Града, Двери Ниш су одбраниле бројне, претходно поднете примедбе. Први пут је много Нишлија узело учешће на Јавној седници која показала сву незаконитост рада локалне нишке власти. Поднетим примедбама доказали смо да изјаве градоначелнице о „тајанственом инвеститору“ нису тачне и да представљају обичну куповину времена. Напротив, у изнетим примедбама Двери Ниш су показале да се ради о „ПРЕДАТОРСКОМ“ И УНАПРЕД ПОЗНАТОМ ИНВЕСТИТОРУ, а да је један од њих свакако и компанија Карић.

Да би грађане Ниша обавестили да им се иза леђа припрема изградња 41 стамбеног блока са 15 спратова високих 50 метара, и то на 100 хектара у граду, од чега 25 блокова на 72 хектара у Палилули, Двери Ниш су најпре послале више од 20 примедаба за Јавну седницу, данима смо организовали уличне акције, на Палилули поделили хиљаде летака „Палилулци да се питају“, писали саопштења и држали конференције за новинаре. Успели смо да анимирамо велики број људи који су на седницу дошли и само је њихова бројност уз примедбе грађана, Двери Ниш и НКД успела да спречи усвајање Плана.

ЗАХТЕВИ Двери Ниш су :

Такође, Двери Ниш су у примедбама на Јавној седници изнели доказе да је План донет нетранспарентно, иза леђа грађана Ниша, у незаконитој процедури, да је донет без процене утицаја на животну средину у најзагађенијем граду на Балкану, а да трећина најважнијих инсититуција није дала своју сагласност. Ппоред тога, План је простороно неправедан јер се 73% свих солитерских блокова планира на општини Палилула, а град нема инфраструктурне капацитете да прими још 30.000 нових корисника водоводне, канализационе, електричне мреже али и да за оволику градњу ЈКП Медиана нема дозволу за складиштење грађевинског отпада. Десетоструко повећање површине парцела говори да се План припрема за великог и познатог инвеститора а да је то компанија Карић, говори и основано предузеће „Тесла Парк д.о.о.“ коме су пренете некретнине са атрактивних локација на Палилули које су сада прекривене дрвећем и представљају плућа у Града. .

Напад предаторских инвеститора на Ниш је у току. Двери траже Јавну расправу од најмање 6 месеци и позивају „Нишлије да се питају“.

Двери траже да се у Нишу идуће године одрже и локални избори и да ова накарадна власт оде тамо где јој је место – у прошлост.

[ngg src=“galleries“ ids=“461″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфо служба ГрО Двери Ниш

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: