Док нишка власт преко Градске стамбене агенције омогућава тзв. „социјално становање“ зету градоначелнице и заслужним за подршку СНС власти у Нишу, данас су извршитељи покушали да избегличкој породици из Републике Српске Крајине у избегличком насељу Паси Пољана попишу имовину због дуга нараслог за камате од 4000 евра.

                Двери Ниш су данас биле у Паси пољани са породицама избеглица из Крајине и успели да спрече извршење над сиротињом избегличке породице самохране мајке са малолетним дететом.

Током боравка у Нишу председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића, јуна месеца ове године, Двери Ниш су са председником Обрадовићем и потпредседником Тамаром Миленковић Керковић обишли избегличко насеље у Паси пољани у коме је, након голготе избеглиштва, привремених смештаја од Косова и Метохије, Војводине, Краљева и других избегличких центара, 60 избегличких породица коначно добило станове солидарности у згради у насељу Паси пољана у Нишу, који је саграђен уз помоћ УН и Владе Италије.

Иако је овим људима обећано плаћање закупнине по бенефицираним ценама, то се није десило, већ ови људи са минималним примањима морају да плаћају закуп по тржишним ценама и без права откупа. Данас су по ко зна који пут извршитељи на њиховим вратима. Двери Ниш су успели да спрече пописивање ствари и извршење, али то неће донети мир људима и породицама које су прошле егзодус.

Иако су Двери Ниш и председник Обрадовић још јуна месеца упутили државним органима и градоначелници апел да се положај ових људи хитно реши у корист избегличких породица, власт наставља са малтретирањем ових људи.

Одговор градоначелнице никада нисмо добили али је зато Комисија Градске стамбене агенције зету градоначелнице Сотировски доделила 24. место на ранг-листи за станове у улици Мајаковског за откуп по бенефицираној цени.

Избегличке породице којима у Паси пољани прети одузимање станова и имовине су заиста угрожени за разлику и од зета градоначелнице и од многих са листе од 90 заслужних СНС кадрова, међу којима се, два места иза зета градоначелнице налази и супруга једног од нападача на чланове и потпредседницу Двери у Брзом Броду новембра 2019. године.

 

Данашњи догађај можете погледати овде: 

 

 

Инфо служба Двери Ниш