Dveri Niš: Stop teroru vlasti

Teror vlasti nad građanima Niša koji traje godinama, kulminirao je u petak 21. decembra 2018. nesrećom na neobezbeđenom pružnom prelazu u selu Donje Međurovo.

Dok predstavnik Železnice okupljenim u crno zavijenim ljudima kao rešenje nudi dežurstvo železničara kraj prelaza koji svake godine, uprkos apelima, odnosi živote ljudi, u Nišu, za to vreme, na brojnim „obezbeđenim“ pružnim prelazima vozovi prolaze kraj podignutih rampi.


Takođe, prema našim informacijama Infrastrukture Želznice daju ogroman novac firmi Bimbros za snimanje video priloga i na btaj način se iz Železnica “izvlači” novac nsmenje razvoju infrastrukture u šta spadaju i Železnice. Postavljamo pitanje da li je to istina i koliko je novca Infrastruktura Železnica u poslednjih godinu dana dala Bimbros produkciji i sa kojom namenom.(foto: Južne vesti, Vanja Keser)

Sa razlogom uplašen od izglednog suočavanja sa katastrofalnim učincima svoje vladavine silom, strahom i neznanjem, režim ulazi u spiralu sve gorih poteza stupajući u otvoreni rat sa javnim interesom građana Niša. Poklanjanje imovine Grada Republici, samoubistva zbog siromaštva, politički pritisak na medijski portal „Južne vesti“, zloupotreba institucija kroz privođenje novinara, instrumentalizacija poreske uprave kao sredstva pritiska na one koji misle drugačije, skandalozan predlog budžeta Grada za 2019.godinu, poskupljenje cene grejanja i poslednja, stravična saobraćajna nesreća – posledice su i pravo lice neodgovornosti, nesposobnosti i bahatosti jednog režima koji je potpuno izgubio kompas.


Grad Niš se nalazi u političkom, ekonomskom, socijalnom i psihološkom kolapsu. Jasno je da niko više nema pravo da ćuteći posmatra bahatu, diletantsku, neodgovornu i za naše i živote naše dece opasnu vlast.


Tražimo odgovornost za sve i za ovu poslednju nesreću koja je Niš zadesila.

Dan žalosti u Nišu predugo traje.

 


Dveri GrO Niš traži:

·         ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović,

·         ostavku Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića,

·         ostavke Odbora direktora a.d. Infrastruktura Železnica Srbije,

·         ostavku šefa Odseka za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti Grada Niša ,

·         izgradnju rampi sa signalizacijom na svim neobezbeđenim pružnim prelazima u Nišu i okolini i popravku svih rampi koje u Gradu ne funkcionišu,

·         sav novac od planirane novogodišnje proslave uplatiti porodicama nastradalih i povređenih putnika iz Niš ekspresovog „autobusa smrti“.


Pomahnitali voz vlasti SNS-a mora da se zaustavi.

GrO Srpskog pokreta Dveri Niš poziva građane Niša da se ovoj nesreći zajedno suprotstavimo.

Trgnimo se, poštovane Nišlije. Spustimo rampu ovom zlu. Stop teroru vlasti.

 


U Nišu, 24.12.2018.god.

GrO Dveri Niš