ГрО Двери Ниш најоштрије осуђује последње јавне иступе Драгане Сотировски, недостојне јавне функције градоначелника града Ниша и тражи моменталну оставку.

Ко је непријатељ партијски постављене, неизабране, градоначелнице?

У званичној фејсбук објави, она износи: “(…) Пропале Ђиласове кафеџике, разочарани директори којима не продужисмо мандат, неостварени радници појединих предузећа, супруге од којих су мужеви на време побегли, запослени који су само у Титово време поштовали институцију у којој раде… Сви би да буду лидери, без политичког програма, визије, става, харизме мисле да могу да преваре народ! Људским олупинама СТОП!»

Ово је само један фрагмент, у већ дугој серији слично интонираних исказа, којим се показује сва природа односа ове власти према властитим грађанима, а према стварној опозицији посебно: то је природа тиранска.

Постављена због (не)познатих заслуга да управља нашим градом, понета незаслужено стеченом јавном функцијом у граду Нишу (неизабрана од грађана Ниша), брзо је прихватила тирански модел управљања као свој. Ова фејсбук објава и конференција за новинаре која је уследила, илустративан је пример таквог модела: проскрипција.

Вређањем опозиционих лидера на приватној основи, Сотировски вређа све нишке самохране мајке, све угоститеље, све оне који се труде да преживе поштеним радом, све поштене који једва састављају крај са крајем у овом златном, најнесрећнијем добу сотировских. Клеветом, вређањем и лажима о људима на најприземнији начин, али у складу са својим залуталим бићем, Сотировски обавља функцију градоначелника на недостојан начин, који представља увреду за све Нишлије.

Двери су последње који ће се те јавне претње уплашити и склонити. Двери ће се борити и изборити за нови Ниш, за наш Ниш, по мери поштених, храбрих, и напаћених.

То што Драгана Сотировски не уме да вози шкоду – није најстрашније, бар док неко не настрада, попут несретне Станике Глигоријевић, на дољевачкој наплатној рампи. Наш највећи проблем није слупана шкода, иако је јавно власништво. Наш проблем је што Сотировски не уме да управља градом, наш проблем је јавни интерес који је слупала ова неука жена за веома кратко време. Нико се бољем од ње није ни надао, да се разумемо. Али, ако је и од дотичне, много је.

По чему ћемо памтити овог лауреата топ листе бешчашћа? По много тога лошег, а највише по личном осећању стида и униженог грађанског достојанства што живимо у Нишу којим она управља.

 

ГрО Двери Ниш

Извор фотографије: Нишки управни округ