Српски Покрет Двери је на седници одржаној у недељу 3. октобра ове године у Ужицу одлучио да без обзира на резултат преговора на оба колосека изађе на следеће парламентарне изборе.

       Пре 21 годину, тачније 5. октобра 2000. године, незадовољни грађани Србије су очекивали велике промене. Смена власти која се тад догодила није променила суштину разлога због чега се излазило на улицу и гласало за промене. Власт се мењала, али корумпирани партократски систем већ 30 година опстаје.

После свесног пропуштања од стране опозиције неколико одличних шанси за рушење ове власти -13. април 2019. године, штрајкa глађу Бошка Обрадовића и бојкота избора, дошло је до растурања Савеза за Србију коме Двери нису кумовале и немања никаквог плана шта даље. Зато су Двери одлучиле да више никог и ништа не чекају!

Бојкот је као резултат донео превремене изборе, а Двери су учешћем на оба колосека преговора око изборних услова – и са влашћу и са европарламентарцима, схватиле да власт само одуговлачи и нуди мрвице, а да европарламентарци дају још мање од тога и да лепо сарађују са влашћу.

У исто време, остатак опозиције нема никакв план шта даље, лажно позива народ на улице, а у исто време се спрема за изборе.

Због свега тога ми самостално излазимо на изборе на свим нивоима – остајући отворени за разговор са свима у опозицији. Истовремено не признајемо никакав монопол у опозицији од стране било кога.

Уколико се не дође до заједничког председничког кандидата у оквиру опозиције наш кандидат ће бити председник странке Бошко Обрадовић.

Двери као странка која никад није била на власти желе да грађанима врате наду да је могућа промена корумпираног и недемократског система .Желимо да будемо независни контролор ове и сваке друге власти у Народној скупштини Републике Србије. Ово је борба за опстанак Србије!

Свесни смо да улазимо у неравноправну борбу.

Као равноправна чланица Савеза за Србију до престанка његовог деловања, ГрО Двери Нови Сад је са својим чланством активно учествовала у свим активностима које су имале за циљ рушење корумпираног система власти у Новом Саду. Никада се нисмо склањали нити бојали борбе, али нисмо ни дозвољавали да нас ико својата, кроти, укалупљава и употребљава у деловања која су противна нашој идеологији и програму!

Зато настављамо борбу против ове корумпиране власти која зарад новца разних инвеститора, личних и партијских интереса мења и потпуно девастира изглед града, уништава културно историјско наслеђе и потпуно дехуманизује начин живота грађана Новог Сада.

Криминал, убиства, улични обрачуни постали су свакодневица некада мирног живота Новосађана. Коалициони савез коју власт у Новом Саду већ други мандат има са сепаратистичком ЛСВ Ненада Чанка је такође доказ колико је власт у Новом Саду уцењена.

Никада нећемо подржати било какве тенденције враћања на претходни систем власти са пљачкашком, неолибералном и проаутономашком политиком која је урушила идеју 5 октобра. Новом Саду је потребна потпуна промена власти, враћање поверења у струку са људима који воле овај град, који ће сачувати и неговати нашу традицију и специфичности и који неће радити искучиво у интересу тајкуна и страначких бољшевика.

С тога, позивамо све грађане који желе да нас подрже у тој изборној борби да дођу у нашу канцеларију у Иве Андрића 17 на Лиману 4, да нас запрате на локалниој страници Двери Нови Сад и твитеру и јаве на контакт телефон 061/1857908.

 

ГрО Двери Нови Сад