Dveri Novi Sad: Malverzacije članova SNS

Nije se još ni stišala bura zbog afere u koju je upleten ministar policije Nebojša Stefanović, koji ne samo da nema validan doktorat, već nema završen ni fakultet, a javnost u Srbiji iznova je izložena poniženju zbog saznanja da je bahati direktor i kadar Srpske napredne stranke u Novom Sadu, za tri meseca sebi utrostručio platu i u maju primio 1,6 miliona dinara.

Nekadašnji šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Novog Sada i dojučerašnji direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev je, kako prenose mediji, od novog kupca sakrio dugovanja i potraživanja ove firme od skoro milion evra, a pride je za plate sebi i najbližim saradnicima za samo tri meseca nezakonito isplatio još 97 miliona dinara.


Da se ne radi o dobro poznatom korupcionašu i kriminalcu, sa brojnim aferama i osuđujućim presudama iza sebe, Novosađani bi mislili da se radi o loše režiranoj predstavi, kojoj je cilj da nas poduči da razlikujemo dobro od zla, poštenog domaćina od nepopravljive štetočine. Ali ne, radi se o dobro uhodanoj shemi, gde se ucenjeni i brojnim aferama i kriminalom opterećeni pojedinci postavljaju na ključna mesta sa kojih treba da se izvlači novac. Tako je bilo sa Milovančevim dok su besneli ratovi 90-ih, tako u vreme kad je bio šef odborničke grupe u Novom Sadu i dok je slovio za najplaćenijeg funkcionera SNS, a tako i kada je prvostepenom presudom proglašen krivim da je kao direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici učestvovao u nameštanju sedam tendera za nabavku medicinske opreme u vrednosti od više od 100 miliona dinara.


Srpski pokret Dveri već više od 20 godina govori da bi, da smo normalna zemlja, ovakva sramota zahtevala ostavke gradonačelnika i članova gradskog veća, te pokretanje istražnih postupaka. U Srbiji to za sad nije slučaj, a svi oni upravo danas pokušavaju da zataškaju ove afere, smenjujući Milovančeva sa mesta direktora i sklanjajući ga na neko bezbednije mesto. Mi im poručujemo da će doći trenutak kada to više neće moći da rade i kada će svi odgovarati u skladu sa zakonom.


 

GrO Dveri Novi Sad