Верни коалициони партнер СНС-а у Новом Саду Лига социјалдемократа Војводине, поново је затражила усвајање Резолуције о геноциду у Сребреници у Скупштини Републике Србије.

То није никакво изненађење пошто је и председник те странке Ненад Чанак био један од потписника Деклерације о геноциду још јуна 2016. године. Једино чудно је што то није сметало Српској напредној странци да са њима те 2016. године направи коалициону власт у Новом Саду и да се при томе у време те, популарно назване, „канализационе“ коалиције на улазу у страначке просторије ЛСВ месецима вијори застава сепаратистичке Каталоније.

Успешност ове блиске сарадње међу СНС и ЛСВ највише се огледала тада као и сада, али и после лажних избора 2020. Године, у подели колача јавних предузећа.

Да ли је заједнички колач у међувремену мало огорчио или се већи део колача већ појео па је глад изазвала ово најновије подсећање на Сребреницу од стране новосадског коалиционог партнера СНС-а – видеће се. Једно је сигурно – Лига никад није била гадљива на паре, а СНС на очување власти.

Да ли је овај партнер истрошио свој коалициони капацитет или није и да ли ће на њихово место ускоро ускочити неко други, видеће се брзо. За то време грађани, као и гласачи СНС-а, ће се с правом згражавати над овим захтевом Лиге. У исто време паре из њихових џепова мирно се и даље троше у међусобном коалиционом „загрљају“ две странке које су симболи једног система који је дубоко урушио ову земљу.

 

ГрО Двери Нови Сад