Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Pančevo: Za nas je prioritet zdravlje dece

Srpski pokret Dveri ukazuje javnosti na nedopustivo loš rad JKP Zelenilo, kada je u pitanju održavanje zelenih površina i košenja trave u našem gradu i na političku smenu direktorice predškolske ustanove „Dečja radost“.

Koliko se taj posao neažurno i nedovoljno dobro obavlja ovog proleća, može se videti na svim travnatim površinama u gradu, ali i na svim prilazima Pančevu, gde visoka, nepokošena trava pravi smetnju svim vozačima koji sa sporednih izlaze na glavne putne pravce. Zbog loše preglednosti na raskrsnicama svi građani se izlažu riziku od saobraćanih udesa.


Dovoljno je samo pogledati u kakvom se zapuštenom, lošem stanju nalazi bolnički krug, gde trava na pojedinim mestima doseže visinu veću od jednog metra, u šta se svako može uveriti šetnjom od pedijatrije prema infektivnom odeljenju. Pravo je čudo da nadležni u bolnici ne zahtevaju od JKP Zelenila da radi svoj posao,tim pre što se na pedijatriji leče mališani oboleli od obstuktivnih bolesti pluća i astme, čemu značajno doprinose brojni alergeni iz korova koji raste tik ispod prozora dečijih, bolesničkih soba.


Takav ambijent je pogodan i za pse lutalice, koji se tu skupljaju. Oni su još jedan od mnogobrojnih problema, koji lokalna samouprava ne ume da reši.


Za Dveri su prioritet sigurnost i zdravlje dece, a za vlast očigledno političke smene stručnih ljudi.


Srpski pokret Dveri se ne slaže sa političkom smenom direktorice predškolske ustanove „Dečja radost“, koja je po oceni prosvetne inspekcije odlično radila svoj posao. I nadamo se da će zakon biti iznad loših poteza lokalnih političara, koji su učestvovali u nelegalnom smenjivanju direktorice, Ružice Beč.


Kada se pokret Dveri bude pitao, stručni ljudi , bez obzira da li su članovi stranke ili ne, biće na mestima na kojima će raditi u interesu građana i od čega ćemo svi zajedno imati koristi.


 

Milutin Ilić,

GO Dveri Pančevo


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: