Нама ни  мало није драго сто смо претходним саопштењем за јавност и указивањем на сву опасност повратка толиког броја радника били апсолутно у праву а све је добило потврду са откривањем прве заражене особе у Јура корпорацији и објављивањем вести о томе само пар сати након нашег саопштења.

     Само по себи се намеће једно питање, шта би се десило да се није „дигла прашина“ око свега и шта би се десило да први заражени није откривен у „минут до дванаест“. Да ли би и тада дошло до ове препоруке и да ли би и тада ико ишта предузео? Морамо бити свесни да грађане збуњује, а раднике додатно плаши чињеница да на једној страни имамо забране кретања, забрану окупљања више од две особе, а на другој позивање хиљаде радника да се у истом дану врате на посао.

     ГрО Двери Лесковац зато  подржава одлуку Завода за јавно здравље Лесковац и препоруку корпорацији Јура о прекиду производње или њеном свођењу на минимум. Међутим како се ради само о препоруци, а препорука не „звучи“ обавезујуће додатно апелујемо и на озбиљност Кризног штаба града Лесковца да целу ову причу испрати на прави начин..

     На крају апелујемо на  грађане Лесковаца да у овим данима пре свега сами себе заштите, својом одговорношћу и својим стрпљењем, јер је и ова ситуација са Јуром показала да све преузете мере заштите делују моћно и озбиљно преко тв екрана и онда када се презентују, док у пракси све то изгледа мало другачије,

Информативна служба ГрО Двери Лесковац

Фото: новости.рс