СКАНДАЛ И АФЕРА ВЕКА. ПОЛИЦАЈЦИ СТАНИЦЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ И ПОСЕБНОГ ОДЕЉЕЊА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ ВИШЕ ГОДИНА ПИЛИ ВОДУ СА ФЕКАЛНИМ САДРЖАЈЕМ

       Српски покрет Двери Пожаревац је 25.06.2021. године поднео кривичну пријаву против директора пожаревачког „Водовод“-а Александра Димитријевића, у форми спољашњег узбуњивања,  јер је наредио или у најмању руку дозволио експлоатацију воде са фекалним садржајем загађеног изворишта Меминац и дистрибуцију ка саобраћајној полицији, посебном одељењу полиције за борбу против корупције, Шећерани и избегличком насељу. Водоизвориште Меминац је Решењем Министарства здравља затворено за експлоатацију јер је загађено фекалним водама околног насеља Меминац. Александар Димитријевић је свесно, перфидно и са предумишљајем наредио или у најмању руку дозволио експлоатацију фекалним водама загађеног изворишта Меминац и дистрибуцију воде ка саобраћајној полицији, посебном одељењу полиције за борбу против корупције и осталима на том потезу. Александар Димитријевић је редовно добијао анализе водоводске лабораторије, које је иначе израђивала његова супруга Ј.Д. и у којима се јасно види да извориште Меминац има високе концентрације нитрата. Такође, је знао да се вода са изворишта Меминац не дезинфикује односно не хлорише, а самим тим и да садржи фекалне бактерије.

Српски покрет Двери је прошлог месеца самоиницијативно узорковао воду у чајној кухињи саобраћајне полиције и портирници Шећеране. Завод за јавно здравље (ЗЗЈЗ) Пожаревац је у свом Мишљењу о здравственој безбедности утврдио да вода НИЈЕ ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНА. У узорку воде из чајне кухиње саобраћајне полиције су пронађене високе концентрације НИТРАТА и ФЕКАЛНЕ БАКТЕРИЈЕ које пијаћа вода не сме да садржи.

Након поднете кривичне пријаве против Александра Димитријевића и осталих, полиција је муњевито одреаговала и одлично одрадила свој део посла. Полиција је високопрофесионално одрадила предистражне радње и сакупила мноштво доказа валидних за суд. Јавни тужилац је наложио Контролном телу ЗЗЈЗ Пожаревац да узоркује воду са три тачке: извориште Меминац, чајна кухиња саобраћајне полиције и портирница Шећеране. ЗЗЈЗ Пожаревац је потврдио свој ранији налаз који је самоиницијативно узорковао Српски покрет Двери Пожаревац и у узорцима који је сам узорковао пронашао високе концентрације нитрата и фекалне бактерије које вода за пиће не сме да садржи.

[ngg src=“galleries“ ids=“434″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]
Најмање хиљаду дана у континуитету, у целодневном режиму 24/365, полицајци саобраћајне полиције, специјалног одељења полиције за спречавање корупције, становници избегличког насеља, привредни субјекти на подручју Шећеране и грађани на том потезу конзумирају неисправну воду са фекалним садржајем односно са нитратима и фекалним бактеријама. И раније су пили али не у целодневном режиму него у ноћном режиму пуњења резервоара и у шпицевима потрошње. Доста полицајаца пије Пролом воду што вероватно значи да су оболели од бубрежних оболења. Скандал и афера века.

Након сазнања да полиција врши предистражне и истражне радње, Александар Димитријевић је истог часа наредио уништавање свих доказа своје  кривице у злочину против здравља. Наредио је превезивање водоводног прикључка саобраћајне полиције са фекалним водама загађеног изворишта Меминац на цевовод који долази са изворишта Кључ, под изговором да је то наредила санитарна инспекција, што је гнусна лаж. У току је најбруталније уништавање доказа. И због тога, Српски покрет Двери је допунио своју кривичну пријаву захтевом да се обезбеде докази од уништавања. Јавни тужилац не сматра да је то уништавање доказа јер како сам каже, у то се не разуме.

Српски покрет Двери Пожаревац је одавно раскринкао и разобличио Александра Димитријевића и пре пар месеци покренуо иницијативу за разрешење директора пожаревачког Водовода и упутио је на многе адресе градске управе града Пожаревца. Сви редом су се оглушили.

Такође, Српски покрет Двери је у априлу 2020. године поднео представку против Александра Димитријевића Агенцији за спречавање корупције за непотизам и трговину утицајем. У складу са овлашћењима Агенције, Српски покрет Двери Пожаревац је предложио Агенцији да упути препоруку о разрешењу Александра Димитријевића. Агенција је 02.07.2021. године одговорила Решењем о препоруци о разрешењу са функције Александра Димитријевића.

Српски покрет Двери захтева, од оснивача, града Пожаревца, хитну смену целокупног руководства „Водовод“-а као и свих чланова надзорног одбора. Такође, евентуалне оставке их неће спасити од одговорности за кривична дела која су починили.

Двери као уставобранитељи, као државотворни покрет бране јавни интерес, животну средину, породицу и обичног човека.

 

ГрО Двери Пожаревац