Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пожар на депонији Јеремијино поље који је букнуо на само стотинак метара од Пожаревца је доказ нашим тврдњама да актуелна градска власт нема решења за преко 26 дивљих депонија која се налазе у нашем непосредном окружењу и представљају еколошку опасност по здравље наших суграђана.

        Нешто раније чланови ГрО Двери Пожаревац су послали Еколошко писмо Градоначелнику у коме су тражили одговоре на постављена питања,али их нису добили до дана данашњег!

У наставку јавно постављамо питања која су и даље актуелна и посебно значајна за заједницу у којој сви живимо и радимо и ту је представљена тачка 3 Прогласа ПРОМЕНА СИСТЕМА — СИГУРНОСТ ЗА СВЕ, због интереса јавности, текст вам преносимо у целости:

ЕКОЛОШКО ПИСМО Српског покрета Двери градској власти у Пожаревцу

11 питања о заштити животне средине у Пожаревцу

У складу са новим Прогласом Српског Покрета Двери “Промена система – сигурност за све” који се посебно бави зеленим патриотизмом и лоцирањем проблема у области заштите животне средине Градска организација Двери у Пожаревцу вам се обраћа са следећим питањима:

 1. Зашто није завршена планирана изградња рециклажног центра, постројења за прераду отпада?
 2. Да ли је у плану изградња фабрике воде и решавање проблема водоснабдевања Града кроз алтернативна изворишта воде и допремање ?
 3. Зашто није заштићено извориште воде у Меминцу од септичких јама и зашто тамо није започета изградња канализационе мреже?
 4. Да ли знате да у блиском окружењу Града постоји 26 дивљих депонија смећа и да су то загађивачи ваздуха, воде и земљишта?
 5. Зашто је изостала адекватна реакција и примерена казна еколошке инспекције у случају еколошког инцидента у погону „Еколукс“ и да ли можда постоји мањак инспектора заштите животне средине?
 6. Зашто се стало са ширењем топлификације и гасификације Града и околних села уз приступачне цене за сваког?
 7. Да ли је у плану изградња зелених површина и зашто сте дозволили да Бамби парк пропадне скроз као једини парк за децу уместо да је ЈКП Комунално предузеће одржавало постојеће стање где би деца имали где да се играју и где би били заштићени с обзиром да је то био једини ограђен парк?
 8. Зашто не постоје контејнери за пластику, метале, папир?
 9. Да ли знате да је квалитет ваздуха у центру града лош и да би требало ограничити саобраћај у самом центру града?
 10. Да ли су уграђени филтери за пречишћавање штетних материја из димњака у неким предузећима у граду и Костолцу и ко врши контролу истих?
 11. Зашто се годинама не уређују обале Млаве, Мораве и да ли ћете спречити еколошку катастрофу изградњом МХЕ у току реке Млаве која протиче кроз три општине међу њима и општина Пожаревац?

 

ГрО Двери Пожаревац

Фото: ебраничево

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: