Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација (ГрО) Српског покрета Двери из Пожаревца оценила је да су вежбе Војске Србије са НАТО војницима на полигону Пескови код Пожаревца изазвале страх међу грађанима Браничевског округа и да тај чин представља својеврсно изругивање жртвама НАТО агресије 1999. године.

      На полигону Пескови 8. новембра је почело извођење заједничке обуке јединица за специјалне операције Војске Србије и Оружаних снага Сједињених Америчких Држава.

ГрО Двери Пожаревац се пита да ли тронедељне активности специјалних снага двеју земаља, уз подршку јединица Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије, које подразумевају и пружање прве помоћи и медицинску евакуацију, као и тактике и процедуре у борби у урбаној средини, значе да ће ускоро сузбијати евентуалне протесте, демонстрације или хапсити непослушне и неподобне грађане по Србији?

Грађани Србије имају крајње негативан однос према НАТО-у због њеног агресорског деловања и пре свега због нашег искуства из 1995. и 1999. када нас је та организација бомбардовала, кршећи међународно право. Према истраживањима јавног мњења у Србији, 80% грађана Србије се противи било каквој сарадњи са НАТО. Власт у Србији се не обазире на вољу велике већине народа, већ се понаша као да је одговорна НАТО-у, а не држави Србији чије интересе треба да штити.

“Ми смо под појачаним притиском НАТО. Балкан све више постаје простор који САД мора да обезбеди и очисти од руског утицаја, да би имале леђа ка даљем продору ка Русији, укључујући и војни. Да ли то значи да ће у случају ескалације сукоба на границама Русије и Украјине, војска Србије ратовати на страни НАТО алијансе а против Руске федерације”?

Србија је 2006. приступила војно-политичком програму НАТО „Партнерство за мир“, али он нема ни приближно сличан ниво сарадње као ИПАП и СОФА. Партнерство за мир је засновано на билатералној, а не на стратешкој сарадњи.

 

ГрО Двери Пожаревац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: