Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Prijepolje bojkotovaće rad Skupštine do ispunjenja zahteva protesta „1 od 5 miliona“

Skupštinsko zasedanje proteklo je bez prisustva odbornika Dveri, koji su odlučili da bojkotuju rad skupštine. Ne želimo da damo legitimitet ovoj vlasti, izjavili su na konferenciji za medije odbornici Dveri, koju su održali pola sata pre početka sednice Skupštine opštine.

Vrata sale gde se održava sednica SO Prijepolje odbornici Dveri zatvorili su do daljeg i svojim neprisustvom bojkotovaće rad skupštine. Ovu odluku doneli su i poslanici Dveri i Saveza za Srbiju u narodnoj skupštini i pokrajinskom parlamentu, kao odbornici u lokalnim skupštinama i gradovima u celoj Srbiji. Bojkotovaće, sve dok se, kako navode, ne ispune zahtevi protesta ‘1 od 5 miliona’ i omoguće „slobodni i pošteni izbori“.


Opšte beznađe vlada u Srbiji, mi više ne želimo da učestvujemo u Potemkinovim selima Aleksandra Vučića, ne želimo više da učestvujemo u njihovim skupštinskim pozorišnim predstavama, da dajemo legitimitet Dragoljubu Zindoviću i Stani Marković. Mi se solidarišemo sa apelom organizatora protesta „1 od 5 miliona“. To su zahtevi kako da se legalnim i legitimnim putem smeni ova vlast. Pored Beograda, subotom uveče protestuje preko 60 opština i gradova i smatramo da nije daleko dan kada će i u Prijepolju krenuti protesti, što ćemo mi podržati – istakao je odbornik Dveri u Prijepolju Borko Puškić.


I ako neće učestvovati u radu Skupštine, napominju da to nikako ne znači da se povlače iz političkog života.


Dogovor koji je opozicija potpisala sa građanima, podrazumeva i to da se svi opozicioni kako poslanici tako i odbornici povuku iz skupština, ali ćemo mi svakako učestvovati na druge načine – kaže odbornik Dveri Ratko Rakonjac.


Na konferenciji su istakli da su se i za ovu sednicu dobro pripremili i pročitali skupštinski materijal. Glavnu zamerku izneli su na predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije za minihidrocentrale Lipovica i Vir. Smatraju da je gradnja bilo kakve hidrocentrale nepotrebna i da je firma izabrana da izradi plan vrlo nepouzdana, s obzirom da je osnovana polovinom prošle godine.

 


 

Izvor: Forum info

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: