Dveri sa Kosmeta: Bojkotujmo nelegitimne kosovske izbore

Evo posle 7 godina laži, ucena, prevare i raznih strahota, konačno je ovaj režim pokazao svoje pravo lice. Svedoci ste svih neostvarenih lažnih obećanja za vreme vladavine ovog režima koji su nam nametnuti kao narodni predstavnici, iza kojih narod sa Kosmeta nikada nije stao, da nije medijskog mraka i atmosfere straha koja vlada na prostoru naše južne pokrajine.

Setite se naše borbe do 2012 god. uključujući i borbu na barikadama, kada okupatori više nisu znali kako da slome naš otpor. Setite se zaključaka Vlade Republike Srbije, koji su dati predsednicima četiri opštine na severu Kosmeta, kojim se garantuje da administrativni prelazi Jarinje, Merdare, Brnjak i Končulj neće biti granični prelazi i da se na njima neće naplaćivati carina i druge dažbine za robu namenjenu severnom delu Kosmeta.


Da su administrativni prelazi zajednički i privremenog karaktera i da ih Vlada ne tretira graničnim prelazima. Takođe da će na tim prelazima biti omogućeno slobodno korišćenje ličnih dokumenata, registarskih tablica, saobraćajnih dozvola i ostalih dokumenata izdatih od strane nadležnih organa Republike Srbije. Ukoliko dođe do kršenja postignutog dogovora, Vlada će suspendovati dalje sprovođenje ovog sporazuma.


Ove zaključke je potpisao lično generalni sekretar vlade Veljko Odalović i predsednik Vlade Ivica Dačić, koji je doduše prevarom izbegao da stavi svoj potpis na ovaj dokument, što ga nikako ne abolira od odgovornosti za data obećanja.


 

Umesto ovih obećanja mi imamo:

–          kosovsku policiju;

–          kosovsko vojsku;

–          kosovsko sudstvo;

–          Briselski sporazum koji je potpisao dvojac, Dačić-Vučić;

–          imamo brojna nerazjašnjena ubistva kosmetskih Srba;

–          teror prištinskog i beogradskog režima;

–          kriminal i korupciju;


Jednostavno, imamo beznađe. Sada su se iznova drznuli da nam spreme vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na Severu. Toj novoj prevari i obmani se moramo energično suprotstaviti po cenu života, koje mi zapravo više i nemamo.


Zato vas mi, rodoljubi i protivnici svih ovih prevara i obmana pozivamo na maksimalni bojkot tih izbora, makar u meri u kojoj smo na Sretenjskom referendumu 2012. odlučno rekli ne lažnim kosovskim institucijama.


Kako radili tako nam i Bog pomogao!

 


Pokrajinski odbor Srpskog pokreta Dveri,

Goran Milenković